Întâlnire între generaţii: tinerii voluntari îi vizitează pe bătrânii din centrele sociale din sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat că zeci de persoane vârstnice au fost vizitate de tinerii din Şcoala de VoluntarI, în cadrul unui program intergeneraţional. Cu alte cuvinte, este vorba despre întâlniri organizate între tinerii din cadrul Şcolii de voluntari Sector 6 şi persoanele vârstinice găzduite în Complexul Social „Floare Roşie“.

Peste 80 de persoane vârstnice găzduite în Complexul de Servicii Sociale „Floare Roşie“ au fost vizitate de tinerii din cadrul Şcolii de voluntari Sector 6.

„Acesta este o primă întâlnire dintre seniori şi cei opt tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani care au absolvit Şcoala de Voluntari, în cadrul programului intergeneraţional de integrare socială care are ca scop atât stimularea comunicării, cât şi diminuarea sentimentului de sigurătate şi izolare socială a vârstnicilor“, se arată într-un comunicat de presă.

Voluntarii care sunt la prima experienţă în lucrul cu bătrânii, îi vor vizita pe aceştia de două ori pe lună în special în apropierea sărbătorilor creştine. Totodată, de zilele de naştere ale persoanelor vârstnice se vor organiza activităţi în aer liber şi terapie ocupaţională.

„Şcoala de Voluntari“ este un proiect de educaţie non-formală unde voluntarii pot experimenta spiritul civic şi îşi pot folosi ideile şi energia în folosul comunităţii, de la începutul proiectului, din anul 2013, fiind pregătite pentru activiţăti de voluntariat peste 70 de persoane. Aceştia participă activ la realizarea proiectelor sociale alături de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, lucrând cu micuţi din centrele de zi, copii cu handicap, bătrâni şi adulţi defavorizaţi. 

Persoanele care doresc să fie voluntari în cadrul proiectelor sociale din Sectorul 6 se pot înscrie la voluntar_formare6@yahoo.com.

Pe aceeaşi temă:

Fundaţia Principesa Margareta: În România peste 640.000 de vârstnici se luptă cu singurătatea

În toată ţara există doar 400 de centre de îngrijire pentru vârstnici. Capacitatea totală este de nici 17.000 locuri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite