Inspectorilor PMB verifică spaţiile comerciale din clădirile cu risc seismic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bulina rosie

Inspectorii Primariei Municipiului Bucuresti au verificat, în ultima lună, 178 de  imobile încadrate în clasa I de risc seismic sau în categoria pericol public, din cele 357 existente în Capitalei. În prezent, în 147 imobile nu se mai desfăşoara activităţi economice.

În alte 31 de imobile, 13 agenţi economici care desfăşurau activitate de alimentaţie publică fara autorizatie de funcţionare, au fost sancţionaţi contravenţional cu 1.000 de lei fiecare şi s-a dispus măsura complementară de suspendare a activităţii. Pentru utilizatorii spaţiilor cu altă destinaţie care desfăşurau alte activităţi decât cele alimentaţie publică (librarii, farmacii, vanzari textile etc) s-a dispus sistarea activităţii.

Proprietarii/administratorii spaţiilor din cele 31 imobile în cauză au fost notificaţi să înceteze activitatea urmând ca după confirmarea primirii somaţiilor, proprietarii/ administratorii să fie sanctionaţi cu amendă între 50.000 -70.000 lei.

„Precizăm că potrivit prevederilor OG 20/1994, pentru nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (6^1) care interzice organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile situate în imobile încadrate în clasa I de risc seismic se sancţionează proprietarii construcţiilor/spaţiilor, persoane fizice sau juridice, asociaţiile de proprietari, respectiv persoanele fizice sau juridice care au în administrare construcţii/spaţii din aceste construcţii, si nu utilizatorii spaţiilor“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite