Infochioşcurile din Bucureşti vor fi rebranşate la reţeaua de curent electric. Cât a plătit Primăria Capitalei pentru cumpărarea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţial trebuia ca pe străzile Bucureştiului să fie 100 de infochioşcuri FOTO bucurestiacum.wordpress.com
Iniţial trebuia ca pe străzile Bucureştiului să fie 100 de infochioşcuri FOTO bucurestiacum.wordpress.com

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au decis în anul 2006 să cumpere o sută de infochioşcuri, care ar fi trebuit să realizeze Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor. Astăzi, pe străzile Capitalei se găsesc 33 de infochioşcuri, majoritatea vandalizate, care vor fi rebranşate la reţeaua de curent electric, după cum susţin reprezentanţii PMB.

În urmă cu câţiva ani, reprezentanţii Primăriei Capitalei anunţau că urmează ca pe străzile oraşului să fie amplasate infochioşcuri, dispozitive care ar fi urmat să formeze Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor. Deşi municipalitatea anunţa că intenţionează să cumpere o sută de infochioşcuri, pe străzile Bucureştiului sunt în acest moment 33.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii susţin că în acest moment infochioşcurile existente pe străzile Capitalei se află în procedura de rebranşare, după ce la sfârşitul anului 2013 s-au obţinut avizele necesare.

În ceea ce priveşte întreţinerea acestora, reprezentanţii Primăriei Generale susţin că „activitatea de întreţinere şi exploatare a infochioşcurilor existente pe teren a fost întreruptă până la branşarea la reţeaua electric“.

Cât au costat infochioşcurile?

Într-o solicitare făcută de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că preţul contractului este de 6.298.792,49. lei fără TVA (la data încheierii contractului TVA era 19%), fiind cheltuiţi până în acest moment 1.728.235,09 lei (inclusiv TVA). Contractul a fost încheiat cu UTI GRUP S.A.

De asemenea, reprezentanţii PMB spun că imediat ce vor fi încheiate procedurile de branşare şa reţeaua de energie electric, infochioşcurile vor fi puse în funcţiune, urmând ca interfaţa acestora să fie modificată.

Înfochioşcurile au fost achiziţionate pentru a-i ajuta pe cei care trec prin Capitală să consulte hărţi, trasee turistice sau informaţii administrative, atingând ecranul acestora.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite