Începe curăţenia de primăvară în Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curăţenia de primăvară se va demara în Sectorul 1 mai devreme, datorită condiţiilor meteo favorabile FOTO Adevărul
Curăţenia de primăvară se va demara în Sectorul 1 mai devreme, datorită condiţiilor meteo favorabile FOTO Adevărul

Datorită condiţiilor meteo favorabile din ultima perioadă, administraţia locală a Sectorului 1 va demara treptat acţiunea de curăţenie de primăvară.

În această perioadă, compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, va interveni manual şi mecanizat pentru salubrizarea celor 1.085 de străzi din această zonă administrativă, anunţă administraţia locală, într-un comunicat de presă. 

Serviciile asigurate sunt după cum urmează: măturatul manual şi întreţinerea curăţeniei, măturatul mecanizat cu ajutorul autoperiilor colectoare, spălatul carosabilului şi a trotuarelor folosind apă din puţurile proprii de mare adâncime, soluţii ecologice speciale şi pompe de înaltă presiune, precum şi răzuitul rigolelor.

În cadrul curăţeniei de primăvară, Romprest va spăla arterele principale şi secundare, de pe domeniul public, trotuarele şi căile de acces pietonale, staţiile şi refugiile RATB.

Cu această ocazie, se vor salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) şi aproximativ 2.000 de recipiente de colectare selectivă.

Până la jumătatea lunii martie, când se va încheia oficial sezonul rece, acţiunea de curăţenie se va desfăşura pe parcursul nopţilor cu temperaturi de peste 3 grade şi în weekend, perioade când traficul auto este mai redus.

De la jumătatea lunii martie, compania Romprest va intensifica acţiunea de curăţenie de primăvară folosind toate utilajele şi forţa umană de care dispune potrivit Planului de Curăţenie aprobat de Consiliul Local Sector 1.

Tot în a doua parte a lunii martie va demara şi amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Sectorul 1.

În acest domeniu, serviciile asigurate de Romprest în cursul lunii curăţeniei sunt: îngrijire individuală a arborilor şi arbuştilor, cositul vegetaţiei, tuns gazon şi vegetaţie, udat, fertilizat, reamenajare locuri afectate de fenomene meteorologice (ploaie, vânt, inclusiv zăpadă şi îngheţ), gazonat, plantat arbori, arbuşti, măturat alei şi trotuare şi eliberarea terenului de resturile vegetale, colectare, transport şi eliminare deşeuri rezultate.

Cetăţenii Sectorului 1 sunt rugaţi să se implice activ în demersurile administraţiei locale prin respectarea obligaţiilor ce le revin, respectiv să întreţină şi să cureţe spaţiile pe care le deţin în proprietate sau chirie, precum şi împrejmuirile acestora; să menţină curăţenia pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri