Cât ne costă întreţinerea pasajului din Piaţa Universităţii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei a semnat contractul pe doi ani pentru întreţinerea pasajului Piaţa Universitate FOTO Adevărul
Primăria Capitalei a semnat contractul pe doi ani pentru întreţinerea pasajului Piaţa Universitate FOTO Adevărul

Administraţia Străzilor din Capitală, instituţie subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti, a atribuit contractul pentru serviciul de curăţenie, graffiti şi protecţie antigraffiti din pasajul Piaţa Universitate.

Serviciile de curăţenie vizează pasajul din centrul oraşului şi vor cuprinde toate operaţiunile prevăzute în caietul de sarcini al procedurii. Câştigătorul licitaţiei este firma Sc Clean Prest Activ SRL. Contractul avea o valoare estimată de 425,000 de lei, adică peste 92.000 de euro, dar câştigătorul licitaţiei va plăti 323.000 de lei, deci cu peste 20.000 de euro mai puţin.

Potrivit site-ului care a făcut publică licitaţia, suprafeţele asupra cărora se va înterveni sunt urmatoarele:

-suprafaţa interioară orizontală utilă, 3.500 de metri pătraţi

-suprafaţa verticală (pereţi, gresie şi faianţă), 738 de metri pătraţi

-plafonul, 2.573 de metri pătraţi

Firma câştigătoare se va ocupa de spălarea suprafeţelor orizontale utile, a pereţilor despărţitori, a scărilor rulante şi a obiectelor sanitare, dar şi de deszăpezirea spaţiului în cazul în care este nevoie. Totodată, se va ocupa de înlocuirea sacilor menajeri, igienizarea grupurilor sanitare, aspirarea pereţilor, tavanelor. 

2.900 de euro pe lună

De asemenea, firma de curăţenie va îndepărta graffiti-urile şi va aplica tratament anti-graffiti, în concordanţă cu specificaţiile şi cantităţile prevăzute în caietul de sarcini al procedurii.

Contractul pentru întreţinerea pasajului din centrul Capitalei costă 323.000 de lei şi durează, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei, doi ani. Cu alte cuvinte, întreţinerea pasajului îi costă pe bucureşteni 13.458 de lei, adică peste 2.900 de euro pe lună.

Mai puteţi citi:

Controversele unui proiect de 30 de milioane de euro. De ce e atacată în instanţă investiţia-mamut a Primăriei Capitalei, Bulevardul Uranus

Conflictul dintre societatea civilă şi Primăria Capitalei pe tema bulevardului care leagă nordul de sudul oraşului nu pare să se fi terminat. În timp ce municipalitatea acuză întârzieri masive pe seama ONG-urilor, reprezentanţii societăţii civile vorbesc despre dezinformare, nerespectarea legii şi acuză Primăria condusă de Sorin Oprescu cu noi procese.

Peste 10.000 de elevi din Bucureşti participă la cursuri gratuite de patinaj, actorie, limbi străine susţinute de Primăria Capitalei

Peste 10.000 de elevi participă la cursuri gratuite de actorie, dans sportiv, patinaj, limbi străine, organizate de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive din cadrul Primăriei Capitalei în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite