Încep lucrările de reparaţii ale sistemului de termoficare din Bucureşti. Nicuşor Dan a anunţat când vor fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / George Calin
Foto Inquam Photos / George Calin

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi lucrări la cinci trosoane de distribuţie a agentului termic care fac parte din sistemul de termoficare din Bucureşti, iar suma prevăzută pentru proiect este de 300 de milioane de lei .

El a adăugat că obiectivul este ca aceste cinci tronsoane să fie finalizate anul acesta pentru ca din primăvara anului viitor să poată începe lucrările la alte trosoane, de data aceasta finanţate cu bani europeni. Edilul a mai spus că soluţia pentru a ieşi din blocajul financiar în care se află de 2 ani Primăria este de a pune datoriile în bugetul pe 2021, iar Guvernul să extindă limita de creditare.

„Vă mai aduc aminte că prin acele 320 de milioane, în momentul în care ELCEN va ieşi din insolvenţă este foarte aproape şi în felul acesta putem să accesăm bani europeni şi pe ELCEN pentru centrale mai performante. Cam asta este situaţia sistemului de termoficare în momentul de faţă. Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă. Urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar în care Primăria Capitalei este de 2 ani este să punem datoriile în bugetul pe 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”, a afirmat marţi Nicuşor Dan. 

Acesta a adăugat că obiectivul este ca cele 5 tronsoane să fie finalizate în 2021.

„Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem să începem din primăvara anului viitor, tronsoanele pe care le vedeţi cu roşu care sunt pe bani europeni”, a explicat Dan. 

Întrebat în ce măsură va fi afectat consumul zilnic şi dacă vor fi întreruperi în livrarea agentului termic, din cauza acestor lucrări, şi pentru cât timp, edilul general a răspuns: „După cum aţi văzut, pe şantier aici s-au montat nişte conducte mai subţiri care sunt provizorii, în termeni tehnici se denumesc provizorate, prin care serviciul este menţinut în continuare astfel încât să nu se folosească conductele mari pe care se transportă agentul termic. Deci în principiu mai puţin nişte întreruperi de câteva ore nu este cazul să se întâmple”. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite