Horia Tomescu: Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc, suntem gata să unificăm transportul în comun

0
0
Horia Tomescu, viceprimarul Bucureştiului
Horia Tomescu, viceprimarul Bucureştiului

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu susţine că municipalitatea este pregătită să unifice transportul de suprafaţă în comun cu metroul şi să procedeze la optimizarea activităţii Metrorex, ca răspuns la afirmaţiile ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre situaţia de la metrou.

"Noi folosim metroul. Bucureştiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat Ion Rădoi, şeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administraţie şi director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii şi mii de "verişori", mii şi mii de "obligaţii" de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin îşi iau salarii de la instituţiile şi companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi şi să optimizezi costuri? Facem noi. Municipiul Bucureşti este unul dintre marile oraşe europene, încrezător în viitorul său. Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?", a afirmat Horia Tomescu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ataşat postării, Tomescu prezintă un videoclip cu o declaraţie a ministrului Transporturilor în care acesta afirmă că nu a folosit şi nici nu foloseşte metroul ca mijloc de transport în comun pentru a se deplasa în Bucureşti.

Luni, într-o conferinţă de presă, Sorin Grindeanu a declarat că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

El a subliniat că situaţia de la Metrorex este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit. Contractul a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani. Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

Grindeanu a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti.

București


Ultimele știri
Cele mai citite