Ministrul Transporturilor: Curăţarea gheretelor de la metrou a fost un show de imagine. Nu am mers cu metroul, nu folosesc acest mijloc de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut într-un interviu pentru Digi24 că nu a mai folosit metroul de mai mulţi ani. Şeful de la Transporturi a mai asusţinut că, în cazul înlăturării spaţiilor comerciale de la metrou, acţiune demarată în timpul guvernării anterioare, a fost vorba, de fapt, despre „un show de imagine”.

„Curăţarea gheretelor a fost o acţiune de imagine. Ranga nu ţine loc de a fi bun manager. A fost un show, un spectacol, nu a fost finalizată acţiunea”, a spus Grindeanu într-un interviu pentru Digi24, criticând operaţiunea de înlăturare a spaţiilor din staţiile de metrou, demarată în timpul mandatului lui Cătălin Drulă şi amintind de evenimentele declanşate anul trecut, după ce Diretorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a participat la operaţiunile de demolare, folosindu-se şi de o rangă.

Fostul ministru, Cătălin Drulă, a afirmat atunci că „legea este lege”, iar „un cartel se destructurează cu ranga”. 

„Nu am mers cu metroul de ani buni. Nu am folosit şi nu folosesc acest mijloc de transport în comun”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu, fiind întrebat dacă a mers cu metroul de când a preluat portofoliul de la Transporturi. 

Înlăturarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou au pornit anul trecut un scandal între reprezentanţii sindicatului care controla spaţiile şi conducerea Metrorex, după ce, la finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex au comunicat că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă. 

Ulterior, preşedintele sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.), Ion Rădoi, a fost trimis în judecată de către DNA, fiind pus sub control judiciar, pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj. Într-o primă reacţie, liderul de sindicat a declarat că se simte „hărţuit”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite