Haos pe aeroportul Otopeni: multe formulare COVID, puţine ghişee. „În viaţa vecilor, nu mai calc în acest aeroport de doi lei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi dimineaţă, însă, multe ghişee erau închise, spre nemulţumirea pasagerilor, pentru că numeroase companii aeroportuare şi-au redus personalul. FOTO: ilustrativă  Inquam Photos
Marţi dimineaţă, însă, multe ghişee erau închise, spre nemulţumirea pasagerilor, pentru că numeroase companii aeroportuare şi-au redus personalul. FOTO: ilustrativă  Inquam Photos

Cozi interminabile, în special la orele dimineţii, pe Aeroportul din Otopeni, unde sute de români aşteaptă să plece în concediu în străinătate. Oamenii trebuie să sosească cu trei ore devreme din cauza aglomeraţiei generate de cei care nu reuşesc să completeze formularele COVID. Traficul aerian este cu doar 16% mai mic faţă de 2019, însă companiile aeriene au renunţat la mare parte din personal.

Haosul începe încă de la check-in, pentru că unele companii au renunţat la sistemul online şi fac înregistrările la ghişeu. Aici este şi punctul în care pasagerii trebuie să dea actele la verificat, inclusiv forumularul obligatoriu „covid track”.

„În viaţa vecilor, amin, nu mai calc în acest aeroport de doi lei şi cu această companie, clar nu. Cu 3 ore am venit mai repede în aeroport. Câinele e stresat, eu sunt stresat. Toată lumea, un stres şi un nerv”, a declarat un pasager, conform conform Ştirileprotv.ro.

Formularul care le-a încurcat planurile unor pasageri este generat de fiecare ţară în parte, în funcţie de evoluţia virusului, şi cuprinde informaţii medicale pe care titularii trebuie să le prezinte pentru a fi mai uşor localizaţi. Cu toate acestea, mulţi călători nu ştiu de unde să descarce documentele sau cum să le completeze înainte de a ajunge la aeroport. Din acest motiv, la unele ghişee, operatorii aerieni au afişat liste cu site-urile fiecărei ţări. 

Cei cu paşaport biometric pot sări peste ultima coadă, verificarea de la Poliţia de Frontieră, pentru că pot trece prin şase porţi electronice care le recunoaşte identitatea. Aici sunt acceptaţi şi copiii de peste 12 ani. 

Reprezentanţii aeroportului „Henri Coandă” din Otopeni recunosc că situaţia se repetă în fiecare dimineaţă din cauza numărului mare de zboruri programate într-un interval scurt de timp, deoarece pe aeroportul Otopeni fiecare companie îşi stabileşte orele de zbor după cum doreşte.

”Dimineaţă e prima plecare a tuturor aeronavelor. În medie, cam 50 de aeronave pleacă într-un interval de trei ore de la Otopeni. Suntem la nivelul din 2019. În perioadele de vârf, toate ghişeele noi le alocăm companiilor aeriene, avem 100 de ghişee”, a declarat Cătălin Peşteşan, directorul aeroportului.

Marţi dimineaţă, însă, multe ghişee erau închise, spre nemulţumirea pasagerilor, pentru că numeroase companii aeroportuare şi-au redus personalul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite