Hai să ne plimbăm prin Cimitirul Bellu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul loc de veci ar putea deveni un obiectiv turistic asemănător celor din Paris, Viena sau Praga.

Imaginează-ţi că într-o duminică, la intrarea în Cimitirul Bellu din Capitală ai vedea o coadă pe trei rânduri de japonezi care pozează tot, încă de la poartă. Apoi, şi-ar pune căştile pe urechi şi s-ar înghesui pe aleile largi şi proapspăt renovate, către mormântul lui Eminescu.

„Vezi, este exact ca la Paris! Aici e înmormântat cel mai mare poetul al lor. A murit tânăr...“, ar spune turiştii. Apoi, sute de bliţuri ţi-ar lua ochii lângă fiecare monument, marcat, tot ca la Paris, de un cod de bare care îţi detaliază cine este arhitectul lucrării sau care au fost pasiunile celui îngropat.

Bellu versus cimitirele europene: Lecţia vieneză de turism funerar

Aşa ar arăta cimitirul personalităţilor din România, dacă Administraţia Cimitirelor ar urma modelul omologilor de la Paris, Viena sau Praga.

Mai ales că proiectul există, Bellu este deja în circuitul european, iar “vedetele” cimitirului nostru sunt la fel de mari ca ale occidentalilor. Mai lipsesc doar banii. Tot europeni.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET, DAR ȘI ALTE INFORMAȚII INTERESANTE ÎN ADS BUCUREȘTI CARE APARE MÂINE LA TOATE CHIOȘCURILE DE ZIARE!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite