Gyuri Pascu, atac dur la Tudor Gheorghe, bardul neamului românesc: „Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi ca domnia ta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Gyuri Pascu a postat o scrisoare adresată lui Tudor Gheorghe
Ioan Gyuri Pascu a postat o scrisoare adresată lui Tudor Gheorghe

Muzicianul şi actorul Ioan Gyuri Pascu a postat pe blogul său o scrisoare adresată lui Tudor Gheorghe, pe care îl numeşte „Bardul Neamului Românesc“ şi căruia îi reproşează că le-a spus românilor cu cine să voteze. Tudor Gheorghe a declarat că îl susţine pe Victor Ponta, „pentru că avem nevoie de un preşedinte cetăţean român, tânăr, inteligent, dar mai ales viu“.

Ioan Gyuri Pascu, membru al fostului grup de umor Divertis, a publicat pe blogul său sâmbătă, cu o zi înainte de turul doi al alegerilor, o postare în care i se adresează muzicianului Tudor Gheorghe, căruia îi reproşează că s-a implicat în campania electorală şi că le-a spus oamenilor cu cine să voteze.

„N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze, e fix treaba lor. Oricum, în aceşti 25 de ani de «libertate» am fost «guvernaţi» de nişte indivizi lipsiţi de cel mai elementar bun-simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor“, spune Ioan Gyuri Pascu.

În continuare, Pascu îşi cere scuze din partea tuturor celor născuţi în familii mixte „că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!“. La final, Ioan Gyuri Pascu mai spune că iniţial a vrut „să-i arate obrazul“ lui Tudor Gheorghe, dar adaugă că bunica l-a învăţat să-şi cearcă scuze chiar dacă nu consideră că a greşit.

„Am votat, alături de câteva milioane bune de români, Victor Ponta“

Muzicianul, actorul şi compozitorul Tudor Gheorghe şi-a declarat susţinerea faţă de Victor Ponta pe parcursul campaniei pentru prezidenţiale. „Pe data de 2 noiembrie am votat, alături de câteva milioane bune de români, Victor Ponta. Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni să spun acest lucru. Eu cred că, la ora actuală - şi e dreptul meu să cred asta, la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Pentru că este tânăr, avem nevoie de un preşedinte cetăţean român, tânăr, inteligent şi, mai ales, viu... Viu!“, a declarat Tudor Gheorghe.

La rândul său, Victor Ponta i-a răspuns pe pagina sa de Facebook: „Susţinerea maestrului Tudor Gheorghe mă onorează. Vă mulţumesc! Vă preţuiesc şi vă respect enorm pentru că ţineţi viu spiritul românesc, dragostea de limbă şi mândria noastră naţională!“.

Mai jos, vă prezentăm în întregime scrisoarea postată de Ioan Gyuri Pascu pe blogul său.

Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

Mă adresez „ bardului neamului românesc”, cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze, e fix treaba lor. Oricum, în aceşti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi” de niste indivizi lipsiţi de cel mai elementar bun-simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore.Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!

P.S. Ai grijă la colegii din filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon-jumate slovacă, jumate poloneză) m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!

CITIŢI ŞI:

INTERVIU Ilie Tudor, scriitor, fost deţinut politic, tatăl lui Tudor Gheorghe: „Am văzut oameni veniţi în cârje şi plecaţi în picioare“


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite