Guvernul a aprobat modificarea contractului de finanţare pentru metroul din Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc miercuri, a fost aprobat un proiect de lege prin care a fost modificat contractul de finanțare pentru finalizarea magistralei V de metrou, ce va lega cartieul Drumul Taberei de centrul Capitalei.

Executivul a aprobat miercuri proiectul de lege care prevede modificarea contractului de finanţare între România şi Banca Europeană de Investiţii pentru finalizarea tronsonului Drumul Taberei - Pantelimon.

Costul proiectului prevăzut în contractul de finanțare este de 883 de milioane de euro și reprezintă valoarea netă a proiectului. Din aceşti bani vor fi asigurate cheltuielile eligibile, respectiv taxe, impozite şi alte costuri locale. Aceste taxe și impozite sunt adăugate la costul total al proiectului, și vor fi plătite anual de la bugetul de stat, prin includerea sumelor în bugetul anual al Metrorex.

„Bugetul a rămas același, de 883 de milioane de euro. Această decizie este o revizuire a contractului de finanțare și de plată a taxelor aferente pentru finalizarea magistralei V de metrou", a precizat Gheorghe Udriște, fost director de achiziţii şi investiţii publice Metrorex.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor din magistrala V de metrou este singurul aflat în execuţie la această dată. Întreaga magistrală V, Drumul Taberei - Pantelimon, măsoară 6,2 kilometri de cale dublă şi are 10 staţii. Construirea magistralei 5 costă în total 1,7 miliarde de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite