Gloria va fi cel mai modern cinematograf pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iunie 2012, cei mici vor avea propria lor cinema multifuncțional. Cinematograful Gloria din Capitală, situat lângă parcul IOR, va fi inaugurat chiar de Ziua Copiilor, sub o nouă înfățișare.

Gloria va fi reabilitat și va fi transformat în cea mai modernă sală multifuncțională, dedicată exclusiv celor mici și tinerilor, și va purta numele de „Junior”.

Sală modernizată de sponsori

Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) „România Film”, instituția care deține cinematograful, va lansa în ianuarie 2012 o campanie de atragere a sponsorilor pentru a putea să le facă celor mici un cadou de proporții, chiar de ziua lor. Finanțatorii ar trebui să ajute la reabilitarea și modernizarea sălii de cinema, dar, mai ales, la dotarea acesteia cu echipamente tehnologice digitale și 3D. În schimb, sponsorii vor primi spații publicitare în noua sală renovată.

500 de copii vor încăpea în noul cinema

În prezent, sală are 620 de locuri, însă după ce va modernizată, aceasta își va schimba aspectul și va fi dotată cu 500 de scaune mult mai confortabile.
Noul Junior nu va funcționa doar ca cinematograf, ci va gazdui și diverse activități culturale și artistice destinate copiilor. De exemplu, școlile și teatrele de copii vor avea posibilitatea să ocupe gratuit sala Junior pentru a susține spectacole sau diferite evenimente.

Modermizarea cinematografului face parte din programul de reabilitare a vechilor cinematografe de bulevard. Câteva dintre ele, cum ar fi Corso și Europa din București, au fost deja renovate și dotate cu tehnologie digitală și 3D.

RADEF „România Film” este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii, nesubvenţionată de la bugetul de stat.
În prezent, în reţeaua România Film sunt funcţionale 33 de săli de cinematograf (printre care Corso, Europa, Gloria și Patria din Bucureşti).

Citește și:

Bătrânele cinematografe ale Capitalei câştigă teren în bătălia cu multiplexurile de mall. Bilete la preţ de merdenea: 2,5 lei

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite