Giurgiu a votat pentru realizarea unui aeroport în asociere cu Primăria Sectorului 4 București

0
Publicat:

Consilierii județeni din Giurgiu au aprobat în unanimitate astăzi un proiect de hotărâre în vederea asocierii judeţului Giurgiu cu Sectorul 4 al municipiului Bucureşti pentru construirea unui aeroport în judeţ.

Un nou aeroport ar putea fi construit în Sudul Capitalei
Un nou aeroport ar putea fi construit în Sudul Capitalei

"Supunem aprobării un proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între Sectorul 4 al municipiului Bucureşti şi judeţul Giurgiu, prin CJ Giurgiu, în vederea realizării şi finanţării în comun a proiectului de utilitate publică ce vizează edificarea şi operaţionalizarea unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu (...) Cred că din anii '70 se vorbeşte despre necesitatea construirii unui aeroport în sudul Bucureştiului, cu multe argumente în favoarea acestui proiect pentru că Otopeni a devenit un aeroport sufocat şi care nu mai corespunde nici standardelor actualizate de la an la an. S-a vorbit despre un asemenea aeroport de multe ori după Revoluţie, a fost pe agenda de priorităţi a doi prim-miniştri, Tăriceanu şi Dăncilă, a fost în agenda de lucru a multor oameni de afaceri, eu sunt absolut convins că un asemenea proiect care reprezintă, evident, un obiectiv de utilitate publică poate fi demarat mult mai uşor prin intermediul administraţiei publice locale", a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Acesta a completat că după aprobarea acestei asocieri, Sectorul 4 Bucureşti va fi cel care va derula elaborarea unui studiu de fezabilitate pe care îl poate contracta imediat, după aprobarea acestei asocieri şi urmare a acestui document extrem de complex vor apărea date importante despre dimensiunea aeroportului şi categoriile de activităţi ce se vor desfăşura aici, potrivit Agerpres.

Daniel Băluță anunța acum câteva zile a discutat cu președintele CJ Giurgiu despre posibilitatea construirii unui nou aeroport în Sudul Capitalei.

Toți cei 31 de consilieri ai CJ Giurgiu au aprobat proiectul.

Președintele CJ Giurgiu a adăugat că în județ vor fi realizate mai multe investiții în viitorul apropiat.

Astfel, se va începe construirea unui  unui nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, proiect cu finanţare europeană, dar și refacerea şi electrificarea traseului de cale ferată între Bucureşti şi Giurgiu. De asemenea, se va demara realizarea autostrăzii Bucureşti-Alexandria care traversează judeţul Giurgiu pentru care se lucrează la studiul de fezabilitate.

Totodată are loc electrificarea căii ferate Bucureşti-Giurgiu, realizarea autostrazii Bucureşti- Alexandria care traversează judeţul Giurgiu, realizarea unui alt proiect european pentru un culoar de transport fluvial România-Bulgaria, finalizarea canalului Bucureşti-Dunăre şi finalizarea Canalului de irigaţii Giurgiu Răzmireşti. Aceste proiecte vor aduce mari beneficii dezvoltării judeţului Giurgiu în următorii ani, a detaliat preşedintele CJ, Dumitru Beianu.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite