Gabriela Firea are o nouă idee pentru fluidizarea traficului. Cum vrea edilul să fie transportaţi elevii la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos, George Călin
FOTO: Inquam Photos, George Călin

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu primarii, că vrea să implementeze un proiect prin care elevii să fie aduşi la şcoală cu microbuzele. Deocamdată, proiectul este pilot şi va funcţiona în primă fază la Şcoala 195.

„Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la şcoala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari şcoli din ţară, nu doar din Capitală şi unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparţin de Sectorul 3. Să punem la dispoziţie din partea Primăriei generale un număr suficient de microbuze şcolare - cu acceptul părinţilor, fireşte -, astfel încât în fiecare dimineaţă şi după-amiază să nu se mai adune mii de maşini pe o străduţă îngustă dintr-un cartier din Bucureşti”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la Adunarea Asociaţiei Municipiilor.

Edilul Capitalei i-a solicitat, astfel, ministrului Educaţiei, care a fost prezent la acelaşi eveniment, sprijinul pentru acest proiect.

„Rugămintea la doamna ministru era de a ne sprijini în implementarea acestui proiect, pentru că vă mărturisesc că există o reticienţă. Vă daţi seama că suntem şi noi părinţi şi nu ne gândim să-i forţăm pe copiii părinţilor care sunt mai mici, să spunem de clasa zero sau clasa întâi”, a declarat Firea, care a mai precizat că vrea să implementeze acest proiect la cât mai multe şcoli.

Drept răspuns, ministrul Educaţiei i-a transmis edilului general că va sprijini acest proiect.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite