65 de milioane de lei pentru a scăpa de toaletele din fundul curţii din şcoli. Ministerul Educaţiei vrea şi 2.300 de microbuze şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei a precizat că s-au alocat 65 de milioane de lei pentru toalete decente în unităţile de învăţământ
Ministrul Educaţiei a precizat că s-au alocat 65 de milioane de lei pentru toalete decente în unităţile de învăţământ

Într-o conferinţă de presă din Bistriţa-Năsăud, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat că bugetul de anul acesta al ministerului este mai mare, permiţându-şi să aloce două miliarde de lei pentru table inteligente şi tablete şi 65 de milioane de lei pentru a scăpa de toaletele din fundul curţii din şcoli. Ministrul Dezvoltării urmează să cumpere 2.300 de microbuze şcolare pentru mediul rural.

Ministerul Sănătăţii plănuieşte să rezolve problema toaletelor din fundul curţii existente încă în aproape 1.500 de şcoli din ţară alocând 65 de milioane de lei. Se asemenea, potrivit ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu au fost alocate două miliarde de lei pentru achiziţionarea de table inteligente şi tablete. 

Şi Ministerul Dezvoltării se va implica, sprijinind reabilitarea unor şcoli, dar şi achiziţionarea a 2.300 de microbuze şcolare pentru mediul rural.

„Avem în buget 65 de milioane de lei, sumă rezervată să rezolvăm problema în toate cele 1.489 de şcoli pe care le avem încă în această situaţie.(...) La Ministerul Dezvoltării sunt cuprinse sumele necesare achiziţionării a 2.300 de microbuze necesare şcolilor din mediul rural, pentru că aşa cum probabil vă este cunoscut şi dumneavoastră, faţă de acum 15 ani avem cu un milion şi jumătate mai puţini copii în şcolile din România. Şcolile s-au depopulat şi atunci încercăm să găsim soluţii să aducem copiii din şcolile depopulate spre oraş, vom reabilita internatele”, a precizat, la Bistriţa, Ecaterina Andronescu.

În conferinţa de presă de la Bistriţa, ministrul Educaţiei a vorbit şi de învăţământul dual, precizând că îşi doreşte ca toate şcolile profesionale să ia această formă, iar mediul de afaceri să se implice mai mult în organizarea acestor unităţi de învăţământ. 

În ceea ce priveşte examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, în 2019 vor rămâne în forma stabilită la începutul anului şcolar, urmând ca eventualele modificări să fie puse în practică abia din 2020. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite