FOTOGALERIE Te joci de-a războiul, în mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Capitală poţi practica trei jocuri tip „shooter" care imită scenarii de luptă: airsoft, laser tag sau paintball. Îmbrăcăminte tip camuflaj, puşti şi pistoale identice sau aproape la fel cu cele reale, dar care nu provoacă vreun rău, scenarii de joc inspirate din jocurile PC de tip „shooter", acestea sunt coordonatele celor trei jocuri.

În primul rând, armele folosite la airsoft, laser tag sau paintball nu sunt reale, ci replici mai mult sau mai puţin fidele ale unora reale. Armele nu sunt letale, în cel mai rău caz producând vânătăi dacă nu foloseşti corect echipamentul. Cele trei jocuri imită situaţii de luptă din filme de razboi precum Star Wars sau jocuri PC precum Counter Strike. Diferă, însă, „armamentul" şi modul de joc.

image

Click aici pentru a vedea imagini inedite!

Airsoft-ul, un joc de strategie

Airsoft se practică în aer liber şi presupune executarea unor scenarii de luptă amănunţite. Se folosesc patru tipuri de pistoale sau puşti, toate replici fidele ale armelor reale, precum Kalashnikov. Acestea sunt: replici pe bază de arc (cu armare manuală la fiecare foc) AEG (Automatic Electric Gun) şi AEP (Automatic Electric Pistol); GBB (Gas Blow Back) şi NBB / GNB (Non Blow Back, tot cu gaz). Toate funcţionează cu proiectile de plastic de calibrul 6mm sau 8mm. Practic, airsoftul, ca sport, poate avea diferite scenarii, între două sau mai multe echipe: tip Skirmish - au drept obiectiv spre exemplu, „capturarea steagului"; tip Mil-sim - efectuarea de manevre militare cât mai aproape de cele reale, poate include şi petrecerea nopţii în corturi militare, şi tip Reenactement - reconstituirea războaielor trecute şi implică echiparea şi folosirea echipamentului conform perioadei. Pentru bucureşteni, compania WTM airsoft organizează jocuri în pădurea Baloteşti.

Laser tag, ca-n Războiul Stelelor

Dacă eşti fan „Războiul Stelelor", laser tag-ul este jocul tău. Se joacă indoor, echipamentul constă în veste cu senzori şi arma cu raze infraroşii, iar „lupta" se desfăşoară pe echipe, în incinte amenajate special după scenarii post-apocaliptice. Practic, alergi pe rampe, te strecori prin tunele, te scunzi după butoaie cu „deşeuri toxice", în săli mari, pe un fundal muzical adecvat, adică o selecţie între hard rock şi trance. Sunt două săli de laser tag în Capitală ale Laser Maxx, una în Afi Palace Cotroceni, iar cealaltă în City Mall.

În paintball, vopseaua face jocul

Paintballul este un joc de echipă în care se poartă obligatoriu echipament de protecţie şi în care sunt folosite arme cu aer comprimat care trag cu bile de vopsea. Ca şi airsoftul, paintballul este un joc de strategie militară care se joacă în aer liber, însă armele nu seamănă cu cele reale. Sunt mai multe terenuri în Capitală unde se poate juca paintball, printre care şi cel de pe Aleea Vadul Moldovei nr. 14 (de lângă Grădina Zoologică).

Unde joci şi cât te costă

Airsoft:WTM airsoft (Bdul Lacul tei nr. 113, tel: 0765.66.39.93) organizează jocuri duminica, în pădurea Baloteşti. O zi de joc costă 50 de lei lei, în această sumă fiind incluse închirierea unei puşti tip AEG, a unui încărcător cu 300 bile şi a ochelarilor de protecţie. Jucătorii trebuie să aibă peste 18 ani sau sau peste 16 ani dacă vin însoţiţi de părinţi.

Laser Tag: Zilnic, la LaserMaxx - City Mall (subsol parcarea City Mall, Şos. Olteniţei nr. 4A, tel: 0740.222.809) şi la LaserMaxx - AFI Palace Cotroceni (Bdul Vasilea Milea nr. 4, etaj 2, zona parcare, tel: 0725.533.588). Jocul se adresează celor cu vârsta peste 6 ani şi costă 15 lei de persoană pentru 12 minute şi 23 de lei pentru 20 minute.

Paintball: Joci zilnic la Paintball Bucureşti din Aleea Vadul Moldovei nr. 14, Pădurea Băneasa (Tel: 0721.294.627). O bilă costă 0,3 lei. Pentru a participa fiecare jucător trebuie să cumpere cel puţin 100 bile. Gratuit primeşti echipamentul, arma şi asistenţa de specialitate. Jucătorii trebuie să aibă peste 18 ani sau peste 14 ani dacă vin însoţiţi de părinţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite