FOTOGALERIE Patru copii, arşi într-o „cutie de chibrituri“ din cartierul Ferentari din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O coşmelie de cartoane, ridicată între mai multe blocuri din Ferentari, în care locuia o familie cu patru copii, a luat foc din cauza unei butelii care a explodat. În urma incendiului, cei mici au murit arşi de vii.

Nici măcar flăcările de două etaje nu au putut s-o oprească pe Mădălina, însărcinată în luna a şasea, să încerce să-şi salveze cei patru copii care au ars de vii, ieri, într-o gheretă de pe strada Iacob Andrei, din Ferentari. Casa de cartoane în care locuiau a ars ca o torţă, fără ca cineva să poată face ceva.

Degeaba a încercat femeia să spargă geamurile barăcii, martorii incendiului au oprit-o pe tânără să treacă prin foc pentru a-i salva pe cei mici. Şi-a smuls părul din cap când a văzut ce s-a întâmplat în doar cele câteva minute cât a plecat să le ia mâncare de la cantină.

image

CLICK pe imagini pentru fotogalerie! 

Butelia care îi ajuta să se încălzescă pe timp de iarnă şi să-şi gătească ceva de mâncare a explodat! După care s-a dezlănţuit iadul. „Am auzit o bubuitură, încât am crezut că a sărit un bloc în aer, nu casa în care locuieşte nora mea. Fiul meu era la târg, vindea telefoane, ca să câştige şi el un ban, iar mama s-a dus să le ia de mâncare la copii. Am ieşit şi am văzut flăcări de două etaje şi am sunat la pompieri“, povesteşte Ana Cozac, bunica celor patri micuţi care au sfârşit carbonizaţi.

Părinţii sunt în stare de şoc

La faţa locului au ajuns mai multe autospeciale care au lichidat incendiul, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru copii, care au fost transportaţi direct la Institutul de Medicină Legală. 

Mama copiilor a fost transportată la spital în stare de şoc, în timp ce tatăl acestora a rămas la faţa locului, fiind îmbărbătat de rude. „Nu mai ştie ce e cu el. I-au dat medicii un calmant. El repetă într-una că băieţii lui se vor întoarce peste trei ore.  Şi mama la fel. Spune că cei mici sunt în spital, şi o să se facă bine“, zice o verişoară a familiei.

Moarte suspectă

În această zonă insalubră unde s-a produs tragedia sunt ridicate nouă barăci în care locuiesc 119 oameni. Toţi sunt rude, de la fraţi, verişori, unchi, până la mătuşe şi bunici.  Au locuit o perioadă bună, abuziv, în blocurile cu garsoniere confort trei din zonă, până au fost evacuaţi de proprietarii de drept.

image

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la locul incendiului!

Unii au ieşit la cerşit pe străzi, alţii au cules cartoane şi diverse gunoaie pentru a-şi improviza un acoperiş deasupra capului. Mădălina, mama celor patru copii care au murit în incendiu, era însă croitoreasă. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz
.
„Fiind o moarte suspectă, pe baza concluziilor pompierilor, şi nu numai, Poliţia va audia martorii  acestui incendiu pentru a se stabili datele exacte ale tragediei“, a precizat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite