FOTOGALERIE I-au scris numele greşit pe cruce regizorului Andrei Blaier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 3 decembrie, au avut loc înmormântările regizorilor Andrei Blaier şi Alexandru Tocilescu la Cimintirul Bellu din Capitală. La ceremonii au participat nume importante din lumea teatrului, filmului sau muzicii.

Regizorul Andrei Blaier a încetat din viaţă în dimineaţa din 1 Decembrie, în locuinţa sa. Pentru că era catolic, acesta a fost înmormântat în Cimintirul Bellu catolic din Bucureşti.



ClLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la înmormântarea regizorului Andrei Blaier!

L-au botezat „Blaer“ la înmormântare

Slujba a început în jurul orei 12.00 unde au fost prezente aproximativ 100 de persoane, printre care şi personalităţi precum regizorii Sergiu Nicolaescu şi Stere Gulea. Scriul lui Andrei Blaier a fost pus la intrarea în biserică pe două bănci de lemn. Lângă el a stat soţia acestuia, care nu şi-a putut stăpânii lacrimile. Femeia l-a mângăiat şi l-a sărutat pe toată durata ceremoniei.



CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

Sicriul a fost dus pe braţe de militari, la fel şi crucea pe care s-a strecurat însă o greşeală. Numele regizorului a fost scris „Blaer“ în loc de „Blaier“.

Toţi cei care au venit să-şi ia rămas bun de la marele regizor, au aşezat pe mormântul acestuia câte o coroană.

Ceremonia lui Tocilescu, amânată

Alături de Andrei Blaier, un alt mare regizor român a fost condus pe ultimul drum sâmbătă. Alexandru Tocilescu, decedat la 65 de ani, pe 29 noiembrie, în urma unei supradoze din tratamentul prescris de medici pentru tulburările cardiace de care suferea, a fost înmormântat în acelaşi cimintir, dar la cel ortodox.



CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini de la înmormântarea lui Alexandru Tocilescu!

Ceremonia acestuia a fost programată tot la ora 12.00, însă s-a amânat pentru o oră, pentru ca cei prezenţi la slujba lui Andrei Blaier să poată participa şi la înmormântarea lui Alexandru Tocilescu.

De asemenea, pentru regizorul a cărui slujbă a început la ora 13.00, au venit numeroase personalităţi importante din lumea teatrului, filmului sau muzicii. Printre aceştia îi amintim pe actorii Nae Caranfil, George Ivaşcu şi Elvira Deatcu, dar şi pe compozitorul Dan Grigore.

Apropiaţii au purtat ochelari negri


Evenimentul a avut loc în faţa bisericii unde s-au aranjat trei mese pe care a fost pusă coliva. Preoţii au ţinut slujba cu ajutorul unor microfoane. Coşciugul lui Alexandru Tocilescu a fost aşezat pe un suport special în faţa mulţimii, după care a fost deschis pentru ca cei prezenţi să-l poată vedea pentru ultima oară.

Regizorul Andrei Blaier a fost înmormântat sâmbătă,la Cimintirul Bellu catolic Regizorul Andrei Blaier a fost înmormântat sâmbătă,la Cimintirul Bellu catolic Regizorul Alexandru Tocilescu a fost înmormântat sâmbătă la Cimintirul Bellu ortodox



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu personalităţile prezenta la slujba regizorului Alexandru Tocilescu!

Regizorul Alexandru Tocilescu a fost înmormântat sâmbătă la Cimintirul Bellu ortodox

Multe personalităţi s-au prezentat cu ochelari negri la ochi. Din când în când aceştia duceau batistele sub ramele ochelarilor pentru a-şi şterge lacrimile. Aleea Cimintirului Bellu a fost ocupată pe tot parcursul slujbei de maşini scumpe şi luxoase.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite