FOTO Bucureştiul, văzut dintr-o dronă. Cum arată Arena Naţională, Casa Poporului sau Hotelul Intercontinental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă specializată în fotografia aeriană cu ajutorul dronelor a postat pe site-ul oficial o serie de imagini realizate deasupra Bucureştiului. Fotografiile surprind cele mai importante parcuri, clădiri şi lucrări de infrastructură din oraş.

Fotografiile au fost realizate de compania FAE FATO cu echipamente de zbor speciale, mai exact cu ajutorul unor drone ultrauşoare, aparate care pot zbura acolo unde avioanele şi elicopterele la scara 1:1 nu au acces.

Imaginile urbane sunt realizate cu ajutorul unor camere performante, folosindu-se şi un stabilizator brushless de imagine, dar şi un monitor de control care permite vizualizarea live a imaginilor filmate din dronă, pe o rază de doi kilometri.

Ce sunt dronele şi cum funcţionează?

Dronele sunt aparate de zbor fără pilot la bord şi sunt operate de la sol, prin radiocomandă. Aceste aparate de zbor pot atinge, în cazuri speciale de test, altitudini de până la 2.000 de metri, având capacitatea să ridice greutăţi de până la un kilogram. 

Micuţele aparate de zbor permit adaptarea la orice tip de teren, fiind singura metoda prin care se pot înregistra imagini de la o altitudine de sub 100 metri în spaţii urbane. De asemenea, aceste aparate de mici dimensiuni nu au nevoie de autorizatie de survol.

Pe aceeaşi temă:

S-a decis cum va arăta Casa Poporului după amenajare. „Grădinile României“, muntele şi Delta se vor întâlni simbolic în centrul Capitalei

FOTOGALERIE din perioada comunistă. „Povestea unui Bucureşti pierdut“, imagini din oraşul lui Ceauşescu

FOTO Povestea bisericilor bucureştene, de la lăcaşuri de cult din mahalale la bijuterii mascate de blocurile comuniste. Catedrala Neamului, o nouă eră

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite