Fost agent imobiliar, acuzat de afaceri cu marihuana, prins în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia, în vârstă de 46 de ani, era căutată de cinci ani pentru implicare în contrabandă cu marihuana. Ea a fost condamnată la şase ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost prinsă în urma colaborării cu autorităţile române.


Prin sentinţa, pronunţată de Curtea Superioară de Justiţie, acum două zile, în Newmarket, lui Jennifer Sau San Wu i-au fost confiscate toate bunurile, ea fiind obligată şi la plata unei amenzi de aproape 100.000 de dolari, potrivit Mediafax care citează ediţia online a National Post.

În faţa instanţei, femeia, din Richmond Hill, a pledat vinovată faţă de numeroase acuzaţii, printre care producere, posesie şi trafic de marihuana, evaziune fiscală şi nerespectarea unui ordin de restricţie.

Poliţiştii cred că Wu s-a folosit de funcţia sa de agent imobiliar pentru a oferi proprietarilor de marihuana locuinţe pentru închiriat. Împreună cu un alt agent imobilira, ea a încheiat contracte false de închiriere, controlând plata utilităţilor.

Wu a dispărut chiar înainte de a apărea în faţa instanţei, în 2006, dar poliţiştii au continuat să o caute.

În noiembrie 2010, Dave Noseworthy, detectiv la Poliţia din York, a găsit o fotografie a lui Wu pe internet, difuzată în Bucureşti. Departamentul de Justiţie canadian şi autorităţile române au demarat procedura de extrădare. Anchetatorii au venit în România pentru a o prelua în custodie pe Wu, pe care au adus-o în Canada, pentru a fi judecată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite