Filofteia, a doua cârtiţă care sapă metroul din Drumul Taberei, va ajunge în staţia Orizont cu şase zile mai târziu din cauza unei defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filofteia, cea de-a doua cârtiţă uriaşă care sapă tunelurile metroului din Drumul Taberei, va ajunge în staţia Orizont cu întârziere. Maşinăria s-a stricat şi pentru a fi repusă în funcţiune au fost necesare şase zile.

Varvara, prima cârtiţă care sapă, a ajuns în staţia de metrou Orizont, în timp ce a doua, Filofteia, se află în acest moment la jumătatea drumului, după cum a declarat, pentru „Adevărul“, directorul Metrorex, Aurel Radu.

Totodată, acesta a mai spus că maşinăria ar fi trebuit să ajungă pe 25 decembrie în staţia Orizont, dar o defecţiune tehnică a oprit înaintarea maşinăriei. „A avut ceva probleme, defecţiuni tehnice, care au fost rezolvate în şase zile“, precizează Aurel Radu, care spune că a fost nevoie de o piesă care să repună în funcţiune cârtiţa.

De asemenea, directorul Metrorex a mai spus că, ieri, „s-a înaintat foarte bine, în jur de 30 de metri“.

Cel mai probabil, după Sărbătorile de Iarnă, cele două freze vor porni către următoarea destinaţie: Intersecţia Moghioroş, urmând ca în apeoximativ 40 de zile de la „start“ să ajungă în staţie.

Metroul din Drumul Taberei, visul unui cartier

Utilajul „Sfânta Filofteia“ a început execuţia tunelului dintre staţia Academia Militară către Orizont, pe firul doi, pe 21 octombrie.

Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei  – Eroilor, Magistrala 5, au început efectiv în noiembrie 2011 şi urmează să fie gata în al doilea semetru din 2016.

Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra zece staţii, iar costurile lucrărilor se ridică la aproximativ 260 milioane de euro, având ca sursă de finanţare un credit exern BEI (Banca Europeană de Investiţii) şi bugetul de stat. Potrivit planurilor Metrorex de extindere a reţelei de transport subteran, în 2030, în Bucureşti ar trebui să existe şapte magistrale şi aproape 100 de staţii de metrou.

Pe aceeaşi temă:

Lucrările la Magistrala 5 de metrou din Capitală se intensifică. Cârtiţa Sfânta Filofteia a început să sape

FOTO Cum a ieşit cârtiţa Varvara la staţia de metrou Orizont. Directorul Metrorex, supărat pe constructori

FOTO Cum arată primele tuneluri ale metroului din Drumul Taberei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite