Femeia sfâşiată de câini a murit. Ea suferise aseară un transplant de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit şefului sectiei de chirurgie plastică, medical Ioan Florescu, femeia a murit la 11.30.

UPDATE 14.10 Directoarea firmei Gremlin Computers SRL din Constanţa, Elena Picoiu şi inspectorul de resurse umane, Mirela Rotaru, firma la care lucra femeia care a fost ucisă de câini au fost astăzi să dea declaraţii la secţia de poliţie 18 Bucureşti. Ele au spus că Taniuşa Statchievici avea contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu firma din Constanţa care are şi punct de lucru în Bucureşti. Ea fusese angajată din luna septembrie anul trecut fiind selectată din rândul şomerilor din Capitală cu vârste de peste 40 de ani. “Punctul de lucru din Capitală fusese mutat în sectorul 5 şi s-a dus să verifice ce îi mai trebuie la un container unde urma să fie un nou punct de colectare deşeuri electronice de la populaţie”, a mai spus Mirela Rotaru. “Din cele 13 persoane pe care le angajasem aici era cea mai serioasă şi cu dor de muncă. Probabil avea o situaţie mai precară şi avea nevoie de un loc de muncă. Trăgea cu dinţii”, au mai spus reprezentanţii firmei. 

image

MAI CITIŢI ŞI:

Cazul femeii sfâşiate le aduce bani hingherilor

UPDATE 13.30: Taniuşa Statchievici locuia într-un apartament din cartierul Crângaşi, împreună cu doi fraţi, cu soţia şi copilul unuia dintre ei. Ea avea grijă de celălalt frate care avea un handicap din naştere. Era necăsătorită şi nu avea copii.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat că Primăria Capitalei este cea care are în atribuţii strângerea maidanezilor însă este de părere că Parchetul şi Poliţia ar trebui să stabilească cine este vinovat pentru moartea femeii. Prefectul a mai adăugat că anul trecut 13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, dintre care 2.500 au fost copii. "Fenomenul este în creştere pentru că în 2009, Institutul Matei Balş a raportat 11.000 de cazuri de persoane muşcate", a declarat Atănăsoaei rămânând la părerea că eutanasierea câinilor agresiv este o soluţie. "De asemenea, strângerea lor, sterilizarea şi apoi eliberarea lor pe străzi nu este o măsură bună, cred că municipalitatea trebuie să investească mai mult în adăposturi pentru câini", a concluzionat edilul.

Taniuşa Statchievici a fost internată marţi dimineaţă la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ în stare foarte gravă după ce fusese sfâşiată, pur şi simplu, de o haită de câini maidanezi.

Nici măcar o zi fără un sibian muşcat de câinii de pe străzi

Femeia a suferit trei operaţii până acum. Aseară i s-a făcut un transplat de piele pe porţiunile sfâşiate de câini.

Medicul a declarat azi-dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că acest caz este unul dintre cele mai grave pe care le-a văzut în timpul carierei sale.

Taniuşa Statchievici (49 de ani) lucra pentru o firmă care se ocupă de colectarea deşeurilor industriale.

Ea a fost atacată de animale pe proprietatea Primăriei Sectorului 5 din cartierul Ferentari. Femeia venise aici pentru a vedea un container al companiei, care fusese mutat în urmă cu puţin timp.

Iaşi: Femeie sfâşiată de 10 câini comunitari (VIDEO)

.„Aici urma să fie noul ei loc de muncă. Ea se ocupa direct de colectarea deşeurilor iar containerul fusese relocat în urmă cu câteva zile din sectorul 4, în această zonă“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Elena Picoiu, asistent manager la firma „Gremlin Computer“, unde lucra Taniuşa Statchievici. Ea a adăugat că paznicii de la ADP ştiau că femeia urma să vină în acestă zonă şi că ea a intrat pe undeva prin spate. Când a ajuns în curte, s-a declanşat iadul: a fost atacată de o haită de peste zece câini maidanezi. Aceştia s-au strecurat aici printr-o spărtură. Patrupezii îşi făcuseră chiar şi-un culcuş pe proprietatea primăriei.

Femeia sfâşiată de câini era angajata unei firme din Constanţa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite