Favorit, înapoi la cetăţeni. Bucureştenii sunt chemaţi la consultare pentru transformarea fostului cinematograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar urma să arate fostul cinematograf după ce va fi renovat FOTO Adevărul
Aşa ar urma să arate fostul cinematograf după ce va fi renovat FOTO Adevărul

Evenimentul de consultare publică „Favorit înapoi la cetăţeni“ are loc vineri, 4 octombrie, începând cu ora 18.00, în faţa fostului cinematograf, din strada Dr. Taberei. Bucureştenii sunt invitaţi la consultare în privinţa destinaţiilor care se vor atribui clădirii fostului cinematograf Favorit.

Scopul acestei întâlniri constă în consultarea cetăţenilor din cartierul Drumul Taberei cu privire la destinaţiile care se vor atribui clădirii fostului cinematograf. Printre variantele se numără şi spectacole care se vor organiza în sala de spectacole, activităţi care se vor desfăşura în  sălile pentru vârstnici, tineri şi copii, dar şi alte activităţi conexe conform sugestiilor pe care le vor face locuitorii cartierului.

Potrivit organizatorilor, iniţiativa „Favorit“ îşi asumă responsabilitatea de a comunica autorităţilor abilitate propunerile făcute de cetăţeni cu ocazia acestui eveniment. De asemenea, grupul de iniţiativă „Favorit“ se va asigura că acestea vor fi luate în considerare atunci când se vor elabora viitoarele proiecte sau programe ale Centrului Cultural „Favorit“.

Evenimentul va consta în ateliere creative, distractive, de relaţionare şi comunicare precum şi concerte pentru toate categoriile de vârstă.

Vineri, sunt invitaţi şi reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6, ai Centrului Cultural European Sector 6, Clubului Copiilor Sector 6, Ministerului Culturii, Arhivei Naţionale de Filme şi alţii.

Renovare de 11 milioane de lei

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au aprobat bugetul care urmează să fie direcţionat către reconstrucţia şi extinderea cinematografului, în aprilie. Autoritatea locală a alocat atunci suma de 11.054.000 de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro.

Cei din grupul „Iniţiativa Favorit“ spuneau atunci că vor continua să monitorizeze felul în care vor decurge lucrările de restaurare şi speră ca cinematograful să se transforme în Centru Cultural.

Planurile administraţiei locale pentru Cinematograful Favorit arată că peste doi ani acesta va fi o o premieră din punct de vedere tehnologic. Săli de cinema, de spectacole, cafenele, restaurante şi pereţi mişcători fac parte din proiectul noului centru cultural european.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite