Facultatea de Medicină şi Primăria Sectorului 3 vor colabora pentru proiecte educaţionale şi cultural-ştiinţifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, şi academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, au semnat astăzi, 8 octombrie, un protocol de  colaborare între instituţiile pe care le conduc. Timp de patru ani vor derula mai multe proiecte educaţionale şi cultural ştiinţifice.

În urma semnării acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va colabora cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în vederea iniţierii şi sprijinirii unor proiecte educaţionale şi cultural ştiinţifice comune. De asemenea, se vor promova proiecte comune pentru dezvoltarea comunităţii din sectorul 3, anunţă administraţia locală printr-un comunicat de presă.

„Sper să avem o colaborare cât mai bună între zona administrativă şi mediul academic, astfel încât cetăţenii să beneficieze de servicii cât mai bune. De exemplu, ne dorim să colaborăm pe proiecte cu finanţare europeană şi să promovăm medicina socială şi cea preventivă şi de ce nu, să reuşim să identificăm un teren pe care să îl punem la dispoziţia Facultăţii de Medicină, pentru construirea unui campus universitar în Sectorul 3”,  a declarat Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3.

„Medicina trebuie să fie peste tot, fie că este vorba de un nou-născut, de un tânăr sau de o persoană în vârstă. Suntem toţi oameni cu responsabilitate în conducerea Universităţii, de aceea putem spune că împreună cu Primăria Sectorului 3 putem mai mult, singuri putem însă până la un punct”, a declarat  academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va acorda asistenţă didactică pentru proiectul Şcoala Vocaţională, prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învăţământul preuniversitar din Sectorul 3 şi îndrumarea acestora către anumite facultăţi. Acest parteneriat se va derula timp de patru ani, începând de astăzi, 8 octombrie, până la data de 8 octombrie 2017.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite