Expoziţie retro şi SF la Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" găzduieşte până la 29 octombrie a III-a ediţie a Salonului Naţional de Modelism Militar.

Bucureştenii pot vedea la muzeu machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, machete feroviare, diorame de război sau medievale, machete ale unor nave din filme SF si chiar scene de fantezie. Lucrările aparţin unor autori cu vârste cuprinse între 4 şi 70 de ani, care au venit din toată ţara.
La intrarea în Lapidarium, sala în care se desfăşoară salonul, se află un colţ în care sunt prezentate poveştile machetelor expuse în muzeu.
IAR 99, vedeta salonului
Între exponatele machetiştilor români se afla şi mai multe figurine ale italianului Alberto Gianfranco Cazzavilan de la clubul AMB - Brescia, lucrări care au fost prezente în mai multe competiţii internaţionale.

Click aici pentru fotogalerie

image

De asemenea, în cadrul salonului se află şi macheta avionului românesc IAR 99, care a fost produs la Craiova. Macheta expusă a fost folosită de institutul INCAS "Elie Carafoli" pentru testarea condiţiilor de zbor înainte ca aparatul să intre în producţie.

Expozanţii din Bucureşti şi-au propus ca în fiecare sâmbată între orele 11-13, pe întreaga perioadă de desfăşurare a salonului să facă diverse demonstraţii de lucru şi de tehnici specifice. Salonul nu se adresează în mod special specialiştilor sau istoricilor ci tuturor celor ce îndrăgesc modelismul indiferent de pregătire profesională, studii sau vârstă.

Programul pentru vizitare este între orele 9.00-16.00, de marţi până duminică. Cei care doresc să vadă doar expoziţia machetelor accesul este gratuit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite