Expoziţia Internaţională de Artă „Adevăr - Compasiune – Toleranţă”, a unor artişti prizionieri ai lagărelor din China, a ajuns la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia Internaţională "Adevăr - Compasiune - Toleranţă" la Bucureşti
Expoziţia Internaţională "Adevăr - Compasiune - Toleranţă" la Bucureşti

Expoziţia de pictură „Adevăr - Compasiune – Toleranţă”, care face înconjurul lumii din anul 2004, va fi găzduită în Bucureşti de Galeria IRECSON, începând de joi. Publicul va putea admira lucrările unor artişti consacraţi la nivel internaţional, care au fost victimele lagărelor din China, precum Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong.

Expoziţia va fi deschisă publicului larg zilnic în perioada 16 mai – 4 iunie, între orele 11.00 -18.00.

Vernisajul expoziţiei s-a bucurat de aprecierea vizitatorilor în peste 50 de ţări şi 210 oraşe, ajungând în România în anul 2009. Galeria IRECSON are onoarea de a fi gazda acestui eveniment în perioada 16 mai – 4 iunie, de luni până duminică, între orele 11.00 – 18.00.

În spatele fiecărui autor se ascunde o poveste tulburătoare, patru dintre aceştia fiind
victimele persecuţiei care se practică în lagărele de muncă forţată şi centre de detenţie din China, iar un altul este şi în prezent deţinutul torturii.

În consecinţă, trările artiştilor stau la baza lucrărilor de pictură expuse la Galeria IRECSON din Bucureşti. Picturile în stil neo-realist sunt realizate din dorinţa de a face cunoscute publicului persecuţia şi torturile la care sunt supuşi practicanţii Falun Dafa din China, precum şi frumuseţea unei vieţi trăite după standarde morale înalte.

Practicanţii Falun Dafa s-au preocupat dintotdeauna să afle răspunsuri cu privire la sensurile existenţei umane în vederea autoîmbunătăţirii caracterului lor moral. Regimul comunist chinez sunt împotriva practicilor acestei secte, iar militanţii valorilor Falung Dafa sunt persecutaţi.

Mesajul lucrărilor de pictură din cadrul expoziţiei „Adevăr - Compasiune – Toleranţă” este unul de speranţă, că vor reuşi să oprească persecuţiile care au loc împotriva membrilor Falun Dafa.

Expoziţia de pictură „Adevăr - Compasiune – Toleranţă” a fost prezentată  în cele mai mari săli de expoziţie din lume, precum National Arts Club din New York City, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite şi Sala Naţională de Expoziţii din Moscova.

Citeste şi: https://adevarul.ro/stiri-locale/sibiu/sibienii-sunt-asteptati-la-noaptea-muzeelor-1437225.html

https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/expozitii-spectacole-de-teatru-dans-si-film-la-1436636.html

https://adevarul.ro/stiri-locale/ploiesti/foto-video-inima-reginei-maria-vine-la-peles-in-1436455.html


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite