Experţi internaţionali în domeniu analizează, la Bucureşti, securitatea în zona Mării Negre şi ameninţările de tip hibrid

0
Publicat:

Joi şi vineri, la Bucureşti, diplomaţi, militari şi analişti în domeniu vor discuta despre securitatea în regiunea Mării Negre şi a Balcanilor de Vest, precum şi despre ameninţările hibrid.

Timp de două zile, România este gazda forumului internaţional, foto facebook
Timp de două zile, România este gazda forumului internaţional, foto facebook

Timp de două zile, în perioada 23-24 mai, România găzduieşte, la Bucureşti, cea de-a 8-a ediţie a evenimentului Black Sea and Balkans Security Forum”, dedicat problemelor de apărare, securitate şi relaţii internaţionale privind regiunea extinsă a Mării Negre şi a Balcanilor, informează Agerpres.

Principalele subiecte abordate de experţi în domeniu se referă la securitatea în regiunea Mării Negre, ameninţările de tip hibrid, care se manifestă pe multiple planuri, aspecte ce ţin de securitatea energetică, securitatea alimentară, combaterea dezinformării, rezilienţa cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest şi alte subiecte prioritare pe agenda publică.

Potrivit organizatorului, New Strategy Center, forumul va include 41 de paneluri şi 161 de oficiali, diplomaţi, militari şi analişti de renume din statele-membre ale Uniunii Europene şi NATO, precum şi din ţări partenere.

Printre invitaţii celei de-a 8-a ediţii a „Black Sea and Balkans Security Forum” se numără experţi de renume mondial, precum economistul Nouriel Roubini, generalul în rezervă David Petraues, fostul şef la CIA, fostul comandant al Forţelor NATO în Europa, generalul în rezervă Phillip Breedlove.

Forumul de la Bucureşti este organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, având ca partener instituţional Ministerul Afacerilor Externe, iar ca partener academic Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterină din Bucureşti şi beneficiază de sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite