EXCLUSIV Traficanţii cu morminte de la Cimitirul Bellu au fost concediaţi după dezvăluirile din „Adevărul“. Ei s-au oferit să scoată şi morţii din gropi pentru a vinde locurile de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei gardieni de la cimitir au fost daţi afară după ce au vrut să vândă locuri de veci reporterilor „ADS“ sub acoperire. Ei le-au spus jurnaliştilor şi că au deshumat morminte înainte de perioada legală. Conducerea instituţiei a înaintat o plângere penală împotriva angajaţilor pentru calomnie.

MAI CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV Mafia mormintelor de la Bellu: samsarii promit că scot morții din groapă și cer până la 8.000 de euro pentru un loc de veci!

În urmă cu două săptămâni, reporterii „ADS“ au realizat un material cu camera ascunsă în care au demonstrat faptul că la Bellu se vând gropi ilegal pentru câteva mii de euro, cu toate că cimitirul este plin. O întreagă reţea de traficanţi, din care fac parte inclusiv angajaţii, au negociat mormintele, „la negru“. Aceştia au susţinut că sunt dispuşi chiar să scoată morţii din groapă, înainte de termenul legal, dacă este nevoie.

După ce au văzut înregistrările video făcute publice de ziarul nostru, şefii de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane au înaintat o plângere penală pentru calomnie faţă de cei trei paznici care apăreau în filmare şi spuneau că au făcut dezhumări, după doar trei ani de la moartea ocupanţilor gropilor.

Daune de 100.000 de lei
„Noi am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru calomnie, în care cerem daune de 100.000 de lei. Angajaţii firmei de pază susţin în imaginile cu camera ascunsă,  că au deshumat pe cineva mort în urmă cu trei ani, ori acest lucru este ilegal din două motive: deshumările se fac doar cu aprobarea mea, iar cele înainte de şapte ani au nevoie şi de un aviz de pa Sanepid şi se fac doar în perioada sezonului rece: 1 noiembrie - 31 martie. Astfel, au afectat imaginea cimitirului“, a declarat Virgil Rotaru, administratorul de la Bellu.

În discuţia cu noi, angajatul firmei de pază a declarat că „nu sunt probleme dacă au trecut mai puţin de şapte ani de când au îngropat morţii. Am scos unii şi după trei ani“.

Şeful de la Bellu: „Nu se fac deshumări ilegale“
Rotaru a subliniat faptul că nu există, cu siguranţă, niciun caz de  deshumări ilegale. „Acele persoane erau angajaţi ai unei firme de pază cu care avem contract şi lucrau la noi de maximum două luni. Sunt sigur că nu au zis adevărul întrucât de când sunt eu aici nu am auzit să se întâmple niciodată aşa ceva“, a mai spus administratorul cimitirului Bellu.

El a subliniat că cei trei paznici implicaţi în scandal au fost daţi afară după incident. „Din informaţiile noastre celor trei agenţi li s-au desfăcut contractele de muncă. Noi continuăm colaborarea cu firma de pază“, a mai spus şeful.

În afară de cei trei agenţi de pază a mai fost sancţionat disciplinar şi un zidar de la cimitirul Bellu. Acesta, care s-a recomandat Costel, părea că ştie totul despre business în discuţia cu reporterii „ADS“. „Ăştia care vă dau mai ieftin nu scot morţii din groapă. Îţi dau locul, dar lasă mortul acolo. Tu trebuie să îl bagi dedesubt“, ne-a spus el în momentul discuţiei din cimitir.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite