Elevi snopiţi în bătaie în faţa liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a petrecut miercuri, la doi paşi de poarta Colegiul German Goethe, în zona Pieţei Romane. Cei patru elevi, care au fost loviţi cu bâte şi cu lanţuri, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au depus o plângere împotriva agresorilor.

Victimele, care studiază în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase licee din Capitală, susţin că au căzut victime în urma unei confuzii. Directoarea instituţiei, Ileana Burloiu, menţionează că, după ce au fost snopiţi în bătaie cei patru elevi, i-au spus că de fapt victima „vizată“ ar fi fost un alt coleg de-al lor, de aceeaşi vârstă.

Copiii au mărturisit că întâmplarea s-a produs când ei părăseau incinta şcolii, miercuri, în jurul orei 13.00, iar grupul de opt-zece agresori i-a atacat prin spate, lovindu-i puternic cu bâte şi lanţuri  în cap şi la picioare.

„Potrivit mărturiilor unui părinte, atacatorii erau şi ei tineri, dar au profitat de aglomeraţia creată pentru că era sfârşit de program şi s-au făcut nevăzuţi pe nişte străzi lăturalnice“, a mai declarat directoarea liceului.

„Detectiv” de clasa a VII-a

Unul dintre puştii de clasa a VII-a, în mod surprinzător, a venit ieri în cabinetul directoarei pentru a da o mână de ajutor anchetei. Băiatul a fost martorul atacului şi spune că l-a recunoscut pe unul dintre agresori. Copilul spune că atacatorul  locuieşte în cartier cu el.
În această dimineaţă, unul dintre elevii bătuţi , bandajat la cap şi cu tijă la piciorul drept aştepta un grup de prieteni pentru a-l duce „în siguranţă“ acasă. Grupul de amici a ajuns cu zece minute mai devreme şi s-a organizat astfel încât să-l „blindeze“ pe elev atunci când va ieşi din curtea şcolii.

Liceu bântuit de persoane dubioase

Cu puţin timp înaintea acestui incident, conducerea liceului a trimis o sesizare către Jandarmerie  prin care se solicit o protecţie sporită pentru elevi pe strada pe care s-a produs bătaia, după ce un grup de părinţi a sesizat că mai multe persoane „dubioase“ îşi fac veacul pe strada Cihoschi.
În această seară, directoarea liceului va organiza o şedinţă cu părinţii celor patru victime pentru demararea unei anchete interne.

Cei patru elevi bătuţi au depus plângere la Secţia 1 de Poliţie şi au fost audiaţi de către agenţi. Trei dintre ei au suferit intervenţii la Spitalul Floreasca şi Spitalul Militar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. Agresorii sunt căutaţi de de poliţişti şi vor fi cercetaţi pentru vătămare corporală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite