ELCEN anunţă că trece la schema de vară. „Nerealizarea la timp a lucrărilor de modernizare a condus la degradarea fără precedent a sistemului de termoficare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ELCEN: CET Bucureşti Sud a preluat aria deservită majoritar de CET Progresu Foto: Facebook
ELCEN: CET Bucureşti Sud a preluat aria deservită majoritar de CET Progresu Foto: Facebook

La solicitarea Termoenergetica, în perioada caldă din an, Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) trece la aşa-numita „schemă de vară” care presupune funcţionarea a două dintre cele patru CET-uri. Totodată, ELCEN atrage atenţia că nerealizarea la timp a lucrărilor majore de modernizare a dus la „degradarea fără precedent a sistemului de termoficare operat în prezent de Termoenergetica”.

„La solicitarea TERMOENERGETICA se trece la schema de vară. În schema de vară, ELCEN funcţionează în fiecare an (de aprox. 15 ani încoace) cu două CET-uri în loc de 4.

Momentul în care se decide oprirea a două CET-uri din cele 4 pe care ELCEN le deţine este marcat de notificarea transmisă de către Termoenergetica Bucureşti către ELCEN prin care CMTEB anunţă faptul că se sistează furnizarea energiei termice pentru încălzire. Acest lucru înseamnă că Termoenergetica iniţiază manevrele în punctele termice proprii pentru a fi trecute ÎN REGIM DE VARĂ şi solicită ELCEN oprirea agentului termic pentru căldură şi reducerea temperaturii de livrare către consumatori. În aceste condiţii în care nu se mai livrează agent termic pentru căldură, nu mai este necesară funcţionarea tuturor celor 4 CET-uri, întrucât necesarul de energie termică doar pentru prepararea apei calde menajere are o pondere foarte mică în termoficare”, informează, luni, ELCEN

Conform companiei, dacă în regim de vară, ar funcţiona toate cele 4 CET-uri simultan, s-ar produce mai mult decât este necesar din punct de vedere tehnic  pentru termoficare. Astfel că, Termoenergetica nu solicită furnizarea de agent termic din toate cele 4 CET-uri. Iar în acest moment, se află în funcţiune CET Bucureşti Sud şi CET Grozăveşti, CET Bucureşti Vest şi CET Progresu fiind oprite, potrivit companiei.

„CET Grozăveşti acoperă aria deservită majoritar de CET Bucureşti Vest, aşadar consumatorii deserviţi de obicei din CET Bucureşti Vest beneficiază în acest moment de agent termic livrat din CET Grozăveşti

Reviziile sau reparaţiile unor defecţiuni din cadrul CET Bucureşti Vest (închisă în prezent în regim de vară) nu afectează, prin prisma ELCEN, consumatorii racordaţi. Structura inelară a reţelei permite preluarea agentului termic din orice punct, în cazul de faţă din CET Grozăveşti”, arată sursa citată.

Potirvit ELCEN, CET Bucureşti Sud a preluat aria deservită majoritar de CET Progresu. 

„Subliniem că nerealizarea la timp (în ultimii 15-20 de ani), a lucrărilor majore de modernizare esenţiale în reţeaua de termoficare, a condus la degradarea fără precedent a sistemului de termoficare operat în prezent de Termoenergetica, acesta neavând în acest moment capacitatea tehnică de a prelua în mod corespunzător agentul termic produs de ELCEN”, atrage atenţia compania, dând asigurări că se fac toate eforturile pentru a găsi soluţiile cele mai eficiente şi rapide pentru a face faţă situaţiei.

„Activitatea de producere şi cea de transport şi distribuţie sunt interdependente şi fac parte dintr-un singur organism, vital pentru Bucureşti. Dacă o parte a sistemului nu funcţionează, afectează şi cealaltă parte. Este nevoie de colaborare interinstituţională eficientă în vederea dezvoltării şi implementării unor termeni de referinţă comuni absolut necesari pentru menţinerea unui sistem funcţional”, mai arată sursa citată.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite