ELCEN: ANRE a stabilit creşterea preţului gigacaloriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ELCEN susţine că majorarea vine de la ANRE FOTO Arhivă
ELCEN susţine că majorarea vine de la ANRE FOTO Arhivă

De la 1 ianuarie, preţul gigacaloriei a fost majorat la cererea ELCEN, după cum a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. După ce edilul a făcut acest anunţ menţionând că nu înţelege de ce era necesară o majorare, reprezentanţii ELCEN susţin că decizia aparţine Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

ELCEN Bucureşti a scumpit de la 1 ianuarie agentul termic, iar Primăria Capitalei a fost înştiinţată de această măsură pe 24 decembrie, într-o zi nelucrătoare, după cum a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Astfel, costul de producere a gigacaloriei a crescut cu 10,2%, ceea ce înseamnă o creştere a costului de producţie a energiei termice de la 168,8 lei la 186 de lei, cu TVA. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că municipalitatea nu poate suporta o subvenţie mai mare de 170 de lei, mai mult de două luni.

ELCEN răspunde

În replică, reprezentanţii ELCEN susţin că, de fapt, această majorare a venit ca urmare a unei decii a ANRE. „La sfârşitul anului în curs, ANRE transmite producătorilor de energie termică tarifele de facturare a energiei pentru consumatorii casnici şi noncasnici pentru anul următor“, susţin aceştia. Potrivit documnetului ANRE, preţul gigacaloriei pentru anul 2015 pentru consumatorii casnici este de 186 de lei, în timp ce pentru agenţii economici 216 lei. 

Pe aceeaşi temă:

Bucureştenii, din nou în pericol să rămână fără apă caldă şi căldură. Ultimul avertisment al sindicaliştilor: „Într-o lună pică RADET-ul“

Guvernul amână avizul pentru fuziunea Elcen-RADET, aşteptând o opinie tehnică de la Primăria Bucureşti. Aceasta va duce la ştergerea datoriilor RADET

ANALIZĂ Sistemul de termoficare a ajuns o urgenţă naţională

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite