Drumul Taberei, cel mai bun cartier în care să stai cu chirie. Află de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Drumul Taberei din Capitală este o zonă îndrăgită de chiriași din mai multe motive. Pe lângă faptul că regiunea este una liniștită și înverzită, mai are un avantaj foarte important pentru cei care doresc să-și închirieze o locuință în această zonă.

Drumul Taberei este cea mai stabilă zonă pe piața chiriilor din Capitală. Cartierul bucureștean a înregistrat cele mai mici fluctuații de preț în interval de un an pe segmentul închirierilor.  Cea mai mare variație s-a consemnat în cazul apartamentelor de trei camere din această zonă, aproximativ -4%, echivalentul a doar 14 euro, conform raportului lunar de monitorizare realizat de anunturiparticulari.ro.

Cel mai stabil cartier

Drumul Taberei se dovedește a fi cea mai constantă zonă în ceea ce privește chiriile solicitate de proprietari. Făcând o comparație cu luna aprilie a anului trecut, fluctuațiile sunt la nivelul a câțiva euro, iar pe tot parcursul intervalului analizat (12 luni), nu se înregistrează diferențe mai mari de 25 euro.

În cazul garsonierelor, vorbim despre o scădere de 5 euro, de la 221 euro, la 216 în aprilie 2012, echivalentul a -2%. Pentru cei interesați de închirierea unui apartament de două camere, situația din aprilie 2012 pare trasă la indigo cu cea din urmă cu exact un an: 273 euro chiria medie solicitată în luna proaspăt încheiată, față de 272 euro în urmă cu exact un an.

Chiria apartamentelor cu trei camere, cu doar 4% mai mare față de anul trecut

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în cazul apartamentelor de trei camere, unde observăm o creștere de 4% față de aprilie 2011, de la 341 euro pe lună, la 355 euro. Unitățile de patru camere nu fac nici ele excepție de la stabilitate, deși numărul ofertelor este considerabil mai mic față de celelalte tipuri de apartamente și deci presiunea prețurilor nu ar trebui să fie atât de mare. Dacă în urmă cu 12 luni, proprietarii solicitau o chirie medie de 363 euro, în prezent, închirierea pe lună ajunge la 368 euro.

Principalul motiv pentru care Drumul Taberei își menține stabilitatea chiar și pe intervale mari de timp este numărul ridicat de oferte înregistrate lunar în această zonă. În plus, vorbim despre un cartier destinat în special locuirii, unde chiriile medii se situează sub media Bucureștiului, cererea fiind de aceea ridicată.

Liniște și verdeață

Drumul Taberei este un cartier aerisit, în care predomină blocurile de patru etaje și care beneficiază de o mulțime de spații verzi. Cel mai mare dintre acestea este parcul Drumul Taberei, cunoscut mai ales sub denumirea de Moghioroş, care se întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare, potrivit ghidului imobiliar online imopedia.ro. Nu în ultimul rând, conform unei hărţi acustice a Bucureştiului, Drumul Taberei este cel mai liniştit cartier, aici înregistrându-se doar 53 decibeli, în condiţiile în care media pentru Bucureşti este de 70 de decibeli.

Cel mai mare neajuns, lipsa metroului

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj al cartierului este lipsa metroului. Acest neajuns va fi remediat în următorii doi ani, potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor. În prezent se lucrează la Magistrala 5 a metroului, care va lega Drumul Taberei de cartierul Pantelimon. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite