Doi bărbaţi din Bucureşti arestaţi după ce au vândut 10.000 de dolari falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Bucureşti au găsit o medodă simplă de a face rost de bani buni dar, din păcate pentru ei, nu era legală. Mai exact, aceştia au vândut unei persoane 10.000 de dolari falşi şi tocmai se pregăteau să mai scape de nişte valută, dar au fost prinşi de poliţişti.

Un bărbat a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 pentru falsificare de monedă şi înşelăciune, după ce a vândut unei persoane 10.000 de dolari falşi, acesta fiind prins după ce a încercat să vândă valută falsă unui martor cu identitate protejată.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Sirous Famir, pentru falsificare de monedă sau de alte valori şi înşelăciune, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Sirous Famir, pentru o perioadă de 29 de zile.

Anchetatorii au stabilit că, la data de 20 august 2011, Sirous Famir, în timp ce se afla împreună cu învinuitul H.I.D., minor, i-a vândut unei persoane suma de 10.000 de dolari falşi, inducând-o pe aceasta în eroare cu privire la autenticitatea bancnotelor.

"De asemenea, la data de 12.06.2012, în urma unor discuţii telefonice prealabile, inculpatul FAMIR SIROUS s-a întâlnit într-un restaurant din Bucureşti cu un martor cu identitate protejată, stabilind ca în zilele următoare să-i vândă acestuia valută falsă (dolari americani)", au precizat procurori.

Dosarul a fost preluat, prin rezoluţie, de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Parchetul instanţei supreme a precizat că a preluat dosarul având în vedere complexitatea cauzei şi numărul redus de procurori de la Parchetul Judecătoriei Cornetu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite