Dezastrele lumii, în sunete şi imagini în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictele armate, cutremurele, inundaţiile şi foametea omoară anual sute de mii de oameni din întreaga lume. Patru module dedicate acestor dezastre au fost instalate de ieri pe Insula Trandafirilor din Parcul Herăstrău, printr-o campanie a Departamentului pentru Ajutor Umanitar (ECHO) a Comisiei Europene care se desfăşoară pentru prima dată în România, până la 23 mai.

Lumea printre ruine

Vacarmul infernal prăbuşirii zidurilor îţi face intrarea în modulul cutremurelor. Haiti 2010. Câteva imagini ale dezastrului care a nimicit Haiti anul acesta sădesc în sufeltul vizitatorilor groaza celor două milioane de oameni afectaţi de cutremur. În sprijinul acestei campanii, desfăşurate şi în colaborare cu Crucea Roşie, în trei locuri din Bucureşti sunt difuzate, la interval de cinci minute, spoturi cu zgomotele produse de aceste dezastre.

Astfel, la Piaţa Romană trecătorii pot auzi zgomotul specific bombardamentelor, la Biserica Luterană pe cel al cutremurelor, iar în zona Floreasca pe cel produs de inundaţii, în scopul solidarizării românilor cu suferinţa celor care trăiesc zi de zi sub teroarea acestora.

Refugiat pentru o zi

Vedeta de televiziune Lucian Mândruţă a ales să-şi petreacă două zile şi o noapte în cortul Crucea Roşie din apropierea celor patru module, în condiţii de refugiat, înfruntând frigul nopţii. A dormit îmbrăcat, într-un sac, s-a încălzit la aburii unui ceai şi a mâncat covrigi şi croissante. „Este o provocare interesantă, eu am mai petrecut timp în tabere de refugiaţi reale, din Palestina şi Israel. Ne foloseşte să ştim că sunt şi alţii mai necăjiţi decât noi“, a declarat azi-dimineaţă, după ce a petrecut deja o zi şi o noapte în cort, Lucian Mândruţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite