De ce nu vrea Metrorex să-i lase pe călători să circule în chiloţi: „Nu e normal ca o fetiţă sau o bătrână să vadă oameni în tanga şi boxeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care vin duminică în chiloţi la metrou riscă să fie amendaţi FOTO Guliver/Getty Images
Cei care vin duminică în chiloţi la metrou riscă să fie amendaţi FOTO Guliver/Getty Images

După ce mai mulţi bucureşteni au cerut aprobarea conducerii Metrorex pentru a organiza evenimentul „No Pants Day“, cel în cadrul căruia călătorii care vor se pot urca în metrou doar în chiloţi, şi au fost refuzaţi, reprezentanţii companiei care administrează metroul bucureştean explică, pentru „Adevărul“, de ce nu sunt de acord cu organizarea unui asemenea eveniment.

Duminică, 11 ianuarie, mai mulţi bucureşteni au anunţat că ar vrea să împrumute şi să pună în practică evenimentul „No Pants Subway Ride“, organizat în mai multe oraşe ale lumii, care presupune ca doritorii care circulă cu metroul în ziua respectivă să renunţe la pantaloni şi fuste şi să se urce în tren purtând doar lenjerie intimă. 

În replică, conducerea Metrorex a explicat, pentru „Adevărul“, care sunt motivele pentru care organizatorii evenimentului nu au primit undă verde. „Nu am autorizat evenimentul pentru simplul motiv că în metrou spaţiul este foarte mic şi dacă te urci în chiloţi îi deranjezi pe ceilalţi. De fapt, nu tu, atitudinea ta este cea care deranjează. Dacă vor, să vină toţi îmbrăcaţi în pantaloni până la genunchi“ , au precizat reprezentanţii conducerii metroului.

De asemenea, conducerea Metrorex spune că dacă evenimentul va fi totuşi organizat chiar şi fără autorizaţie, participanţii nu vor avea voie să se dezbrace nici pe peron, nici în trenul de metrou, întrucât Poliţia îi va putea amenda pentru că sunt îmbrăcaţi indecent.

„Noi ştim structura celor care circulă duminica cu metrou. Spre exemplu, sunt femei în vârstă care vin sau merg la biserică. Dacă îi vede pe unii dezbrăcaţi îi sare inima, Doamne fereşte! Pe de altă parte, mai sunt unii mai îndrăzneţi care se pot apuca să tragă de boxerii celor care participă la eveniment şi aşa apar incidente, deranjarea ordinii publice şi aşa mai departe“, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Aceştia mai precizează că nici în cazul copiilor care vor urca în metrou lucrurile nu vor fi în regulă, pentru că „nu e firesc ca o fetiţă din metrou să vadă tinere în chiloţi tanga sau bărbaţi în boxeri“. Astfel spus, România nu e pregătit pentru un asemenea eveniment, după cum ţin să precizeze reprezentanţii Metrorex.

„De ce nu organizează o acţiune mai apropiată de români? Una în care să promoveze cititul în metrou sau să le citească poezii oamenilor, să amuze călătorii în alt mod“, încheie reprezentanţii Metrorex.

Sute de participanţi

Deşi pe Metrorex anunţă că nu a autorizat evenimentul, pe pagina de Facebook organizatorii nu au anulat acţiunea şi până în acest moment peste 800 de persoane şi-au anunţat prezenţa. Rămâne de văzut câţi participanţi va aduna evenimentul, întucât temperaturile din Bucureşti sunt destul de scăzute. 

Recomandări pe aceeaşi temă

Metrorex nu a autorizat evenimentul „No Pants Subway Ride“: Călătorii care vor purta doar lenjerie intimă vor fi amendaţi

Duminică, ziua în care bucureştenii circulă cu metroul purtând doar chiloţi. Doamnele şi domnişoarele, sfătuite să renunţe la tanga

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite