Cursuri de formare personală pentru elevii şi părinţii din Sectorul 6. Scopul: îmbunătăţirea relaţiei copil-părinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La acest proiect vor lua parte copiii care au probleme de comunicare cu părinţii. FOTO Adevărul
La acest proiect vor lua parte copiii care au probleme de comunicare cu părinţii. FOTO Adevărul

Elevii şi părinţii din Sectorul 6 al Capitalei vor beneficia, începând cu jumătatea lunii aprilie, de sesiuni de formare personală. Părinţii vor învăţa cum să treacă cu succes peste situaţiile dificile care apar în relaţia cu copilul, în timp ce elevii vor învăţa să comunice eficient cu părinţii.

Sesiunile de formarea se desfăşoară în cadrul proiectului „Şcoala părinţilor şi a adolescenţilor” şi au scopul de a dezvolta abilităţile parentale ale celor care au copii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 16 ani. 

La proiect vor lua parte şi elevi, care vor beneficia de cursuri în cadrul cărora vor fi învăţaţi cum să găsească calea potrivită de comunicare pentru a evita apariţia conflictelor cu părinţii, după cum au declarat reprezentanţii programului.

„Şcoala părinţilor şi a adolescenţilor” este un proiect destinat copiilor care sunt înscrişi la una dintre unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 6. Sunt vizaţi, în mod special, elevii care au dificultăţi de adaptare socială şi de relaţionare, dar şi părinţii care nu au o comunicare eficientă cu aceştia.

Pe termen lung, programul se va extinde la întreaga comunitate locală prin perpetuare unui comportament parental şi prin acţionarea în mod direct asupra adolescenţilor şi a relaţiei copil-părinte. Consecinţa imediată a extinderii acestui proiect va conduce la diminuare delincvenţei juvenile, care porneşte de la conflictele iscate între copii şi părinţi.

Proiectul va fi demarat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 din Capitală, de la jumătatea acestei luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite