Cum au păcălit patru escroci un bătrân că a câştigat la loto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliştii din Sectorul 2 au prins în flagrant, miercuri, patru bărbaţi, după ce i-au vândut unui bătrân un billet de loterie falsificat, care avea ca premiu, aparent, un autoturism Dacia Logan.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 62 de ani, au intrat în vorbă cu bătrânul şi l-au convins să meargă acasă şi să aducă 5.500 de lei, informează Mediafax.

Poliţiştii îi urmăresc pe cei patru din cursul lunii august şi au început să-i fileze, pentru a putea să realizeze prinderea lor în flagrant delict.

Cei patru s-au întâlnit, miercuri dimineaţă, într-o localitate din judeţul Argeş şi s-au îmbarcat într-un autoturism şi au plecat către Bucureşti.

În jurul orei 14.00, aceştia au pus ochii pe un bărbat, în vârstă de 78 de bani, iar unul dintre ei a intrat cu bătrânul în vorbă, rugându-l să-l ajute să desfacă mai multe lozuri. În timp ce bărbatul de 78 de ani îl ajuta amabil, escrocul a scos din buzunat un loz fals, din care reieşea că este câştigător, iar premiul este o Dacia Logan.

La scurt timp, la faţa locului a apărut şi un al doilea escroc, care s-a recomandat drept directorul unei agenţii loto şi care, la rândul său, s-a prefăcut că dă un telefon. În câteva minute, a ajuns lângă victimă şi al treilea, care, sub pretextul că ar fi directorul "agenţiei loto centrale", a confirmat bătrânului că lozul este câştigător.

În acest context, unul dintre bărbaţi i-a spus victimei că nu este din Bucureşti şi are nevoie urgentă de bani, drept pentru care, dacă doreşte, poate să cumpere lozul câştigător cu numai 5.500 de lei, după care poate să ridice Dacia Logan şi s-o vândă mai scump. Convins că face o afacere bună, bătrânul s-a dus acasă şi a adus banii. După ce bărbaţii i-au înmânat lozul, au fost reţinuţi de poliţişti, iar suma de bani a fost restituită păgubitului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite