Cozi interminabile la grădinițele din Sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, cu referire la cozile înregistrate la unele dintre unităţile de învăţământ care derulează programul "Grădiniţa de vară", că se înregistrează o problemă cu numărul personalului, nu cu capacitatea instituţiilor.

image

"Nu este o problemă de capacitate, chiar dacă intră în vara asta în reabilitare vreo zece grădiniţe cel puţin, dar este normal în perioada de vară să facem investiţii în sistemul de învăţământ (...). Sunt în contact cu tot ce înseamnă conducere şcoli, grădiniţe, creşe, astfel încât să încercăm să găsim soluţii să nu refuzăm pe nimeni. Din perspectiva noastră, a Primăriei, nu este niciun fel de problemă, suntem pregătiţi, avem capacitate, nu există nicio şansă să umplem cât avem (...), nu gestionăm noi înscrierea. Nu există vreo cerere din Sectorul 3 şi din afara Sectorului 3 neonorată în Sectorul 3, dar pe perioada verii avem o problemă cu personalul. Ce poate face Primăria? Că nu avem o fabrică de dascăli", a spus Robert Negoiţă, miercuri, cu ocazia unei vizite efectuate la una dintre grădiniţele de vară unde s-au produs cozi.

El a punctat că personalul din grădiniţe nu este angajat de Primăria Sectorului 3.

Robert Negoiţă a scris, miercuri, pe Facebook, că Primăria Sectorului 3 asigură finanţarea programului pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu-şi pot lua concediu atât cât durează vacanţa de vară a copiilor.

"Metodologia de înscriere s-a stabilit şi se derulează prin unităţile de învăţământ şi Inspectoratul Şcolar. Da, ne-am fi dorit să fi fost online, aşa cum făceam când ne ocupam noi de creşe, însă decizia şi organizarea sunt la unităţile de învăţământ. Numărul de locuri a fost stabilit în baza estimărilor făcute de unităţi şi de Inspectorat, ca urmare a discuţiilor cu părinţii. Evident că în funcţie de cereri, avem în vedere posibilitatea de a creşte numărul acestora, dacă se impune. Dar în acest moment discutăm de aproape 1.500 de locuri pentru vară la antepreşcolar şi preşcolar, deci există locuri la mai multe grădiniţe şi creşe", a adăugat edilul Sectorului 3.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite