Controale la comercianţii de flori din Piaţa Coşbuc din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florarii de la Piaţa Coşbuc, controlaţi de poliţişti, cu o zi înainte de 1 martie. FOTO Adevărul
Florarii de la Piaţa Coşbuc, controlaţi de poliţişti, cu o zi înainte de 1 martie. FOTO Adevărul

Poliţiştii bucureşteni au făcut, joi dimineaţă, controale la comercianţi de flori şi plante naturale din Piaţa Coşbuc din Capitală, pentru a descoperi eventuale cazuri de evaziune fiscală, informează Mediafax.

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de poliţişti cu privire la faptul că mai mulţi agenţi economici ce activează în acest domeniu nu ar înregistra în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate, pentru a nu plăti taxele la bugetul de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

„Acţiunea se desfăşoară la punctele de lucru ale agenţilor economici în cauză, despre care există date şi indicii că şi-ar fi procurat bunurile astfel comercializate de la societăţi terţe, care, prin achiziţii intracomunitare, introduceau în ţară plantele naturale şi le distribuiau apoi comercianţilor spre valorificare fără documente contabile“, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Totodată, poliţiştii urmăresc indentificarea unor mijloace de probă ce ar putea fi folosite ulterior în probarea activităţii infracţionale a celor implicaţi în săvârşirea faptelor de evaziune fiscală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite