Consultaţii stomatologice în pauze la şcoală. Se caută personal pentru 38 de cabinete dentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile de măsele, de burtă sau de cap ale elevilor sau chiar cazurile grave vor putea să-şi găsească rezolvarea chiar în curtea şcolii. Cabinetele medicale pline de praf şi lipsite de aparatură necesară ar putea să se transforme în cabinete moderne, iar municipalitatea deja a anunţat că lucrează la un proiect prin care să asigure un serviciu de ambulanţă special pentru şcoli. Programul ar presupune să existe cel puţin o am

În prezent, 38 de cabinet stomatologice complet dotate stau nefolosite din cauza faptului că nu au personal. Acestea sunt în cadrul şcolilor care au trecut prin programul de reabilitare al Băncii Europene de Investiţii. “Vom face tot posibilul să dotăm aceste cabinete, în special pe cele dentare. Un raport mai vechi arăta că 50.000 de elevi şi studenţi aveau probleme de dentiţie, dar înainte existau programe pentru aceştia. Acum trebuie să le reluăm”, a explicat ieri Sorin Oprescu, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii inspectoratului şcolar şi directorii de şcoli. Promisiunea edilului a venit la cererea inspectorului şcolar general Cristian Alexandrescu, menţionând că lipsa dotărilor cabinetelor medicale, dar şi cea de personal, este o altă problemă cu care se confruntă şcolile din Capitală.

Nevoia de asistenţă medicală în cadrul şcolii devine cu atât mai stringentă cu cât cazurile de violenţă se înmulţesc. În timpul întâlnirii, la Liceul “Emil Racoviţă” din Capitală, o femeie fără adăpost a intrat cu un cuţit în şcoală şi a bruscat mai mulţi copii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite