Consilierii PDL sunt hotărâţi să atace la Curtea Constituţională decizia măririi taxelor şi impozitelor din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre prin care se majorează impozitele şi taxele din Capitală cu 16 procente, aprobat de către Consiliul General al Capitalei, a stârnit nemulţumirea reprezentaţilor PDL. Aceştia susţin că această măsură nu este corectă faţă locuitorii din Bucureşti.

Proiectul de majorare a taxelor şi impozitelor din Capitală a fost adoptat cu 30 de voturi pentru şi 11, împotrivă. Astfel, vor creşte cu 16% taxele şi impozitele pe clădiri, pe terenuri şi amenzile, în timp ce impozitul pe maşini rămâne la nivelul anului trecut.

Silviu Văduva, consilierul general din partea PDL, susţine că decizia de mări taxele şi impozitele nu este constituţională. „Nu prea mai avem ce să facem. Categoric această decizie este neconstituţională, şi o vom ataca la Curtea Constituţională. Bucureştenii dau destui bani la PIB-ul ţării”, e explicat Silviu Văduva.

Proiectul a fost aprobat cu scandal, reprezentanţii grupului PDL contestând în mai multe rânduri propunerea primarului aflată pe ordinea de zi a şedinţei.

„Mai devreme spuneaţi că nu sunteţi de acord cu împovărarea cu încă o taxă. Domnule primar, vreau să vă spun că această ordonanţă, aceasta decizie nu este constituţională şi încalcă autonomia locală, nu putem creşte taxele şi impozitele cât poate să cheltuiască unul de la primărie. Bucureştenii care dau 23% din PIB-ul României nu au de ce să mai dea încă 16%, prin mărirea taxelor şi impozitelor. Noi nu vom vota acest proiect de hotărâre“, a replicat, în şedinţă, consilierul PDL, Mircea Raicu.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite