Competiţia „Oraşul Reciclării“, aproape de final. Primăria Sectorului 6 a colectat separat peste 84.000 de kilograme de ambalaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 6 a colectat peste 84.000 de kilograme de deşeuri FOTO PS6
Primăria Sectorului 6 a colectat peste 84.000 de kilograme de deşeuri FOTO PS6

Primăria Sectorului 6 participă în această perioadă la cea de-a treia ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării”, organizată de Eco-Rom Ambalaje şi adresată primăriilor municipalităţilor din România. Până pe 30 iunie, 46 de municipii şi oraşe din ţară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.

Potrivit raportării oficiale, în primele trei luni ale acestui an cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în Sectorul 6, a fost de 84.140 kg, după cum urmează:

- 18.360 kg. deşeuri de ambalaje din plastic

- 38.540 kg. deşeuri de ambalaje din hârtie-carton

- 27.240 kg. deşeuri de ambalaje din sticlă

În aceeaşi perioadă, la nivelul celor 46 de localităţi participante au fost colectate separat şi reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deşeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic şi metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton şi peste 400.000 de kg de sticlă.

La cea de-a doua ediţie a competiţiei, desfăşurată anul trecut, Sectorul 6 a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Trâmbiţare”, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat cel mai mult în comunicarea competiţiei către populaţie. După această reuşită, primăria a răspuns pozitiv şi celei de-a treia chemări la „luptă“, alături de alte 45 de municipalităţi din toată ţara.

Acestea sunt monitorizate constant pe toată perioada competiţiei, urmărind trei criterii de evaluare: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje.

La final, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Municipalitatea clasată pe locul al doilea se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului hich-tech „Laboratorul Verde al Reciclării“ prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului. Oraşul care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite