Competiţia de scrimă „Trofeul Pellegrini” îşi desfăşoară cea de-a VII-a ediţie sâmbătă, în Afi Palace Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Trofeul Pellegrini”a ajuns la cea de-a VII-a ediţie
„Trofeul Pellegrini”a ajuns la cea de-a VII-a ediţie

Sâmbătă, 7 mai 2016, AFI Palace Cotroceni găzduieşte finala celei de-a şaptea ediţii a competiţiei de scrimă „Trofeul Pellegrini”, organizată de către Federaţia Română de Scrimă. Evenimentul este unul de tradiţie în centrul comercial şi va curpinde probele individuale de floretă, feminin şi masculin, la seniori.

Finala Trofelui Pellegrini va avea loc începând cu ora 17:00, lângă patinoarul din incinta AFI Palace Cotroceni. În cadrul competiţiei vor participa sportivi de performanţă, din România, dar şi din alte ţări, printre care Mălina Călugăreanu- câştigătoarea Cupei Mondiale de juniori şi calificată la Jocurile Olimpice de la RIO, Radu Daraban- finalist loc 7 la Campionatul European de seniori 2015. Invitaţi de onoare vor fi campionii olimpici Laura Badea şi Mihai Covaliu, Preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă.

Trofeul Pellegrini reprezintă o apreciere adusă pentru munca şi dedicarea a trei generaţii de sportivi, care au construit bazele scrimei în ţara noastră. Turneul se desfăşoară încă din anul 2010, în memoria lui Angelo Pellegrini, unul cei mai importanţi tehnicieni de scrimă din România, care a pregătit şi lansat unii dintre cei mai mari sportivi în frunte cu Ana Pascu, Maria Vicol, Tănase Mureşanu, Constantin Stelian, Ştefan Tapalagă, Tudor Ilie, Ioana Dobrin, Cornel Pelmuş, Gheorghe Matei, Eugenia Ţărăgoiu.

Fiul lui Antonio Pellegrini, Romeo Pellegrini, a continuat munca bunicului şi a tatăului său şi a antrenat lotul naţional de tineret, obţinând rezultate deosebite la marile campionate.

AFI Palace Cotroceni are o lungă tradiţie în sprijinirea performanţelor sportivilor români. Printre activităţile demarate recent se numără Săptămâna Campionilor, o săptămână dedicată celebrării sportului românesc şi a campionilor acestuia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite