Clotilde Armand susţine că Romprest a acceptat să asigure serviciile de curăţenie la jumătate de preţ. PNL: Tarifele se menţin, frecvenţa este redusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam photos
Foto Inquam photos

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că Romprest a acceptat să asigure serviciile de salubrizare la „jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. Pe de altă parte, preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja,  spune că tarifele menţinute ar fi aceleaşi, dar s-ar fi convenit reducerea frecvenţei pentru serviciul de curăţenie.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial”, a scris primarul Sectorului 1 din Bucureşti pe Facebook.

Clotilde Armand a spus că banii recuperaţi vor fi investiţi în infrastructură, şcoli şi spitale.

În replică, preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că tarifele sunt menţinute şi că factura scade doar pentru că va fi redusă frecvenţa serviciilor de salubrizare.

„Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii şi pe sănătatea cetăţenilor Sectorului 1 a fost complet inutil. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru Sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că Primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Burduja, joi, pe Facebook.

El e nemulţumit de faptul că membrii Consiliului local nu au fost informaţi despre negocierile dintre primar şi Romprest, în condiţiile în care că există un regulament adoptat de Consiliul General privind frecvenţele pentru serviciul de salubritate, iar în Sectorul 1 acesta nu este respectat în prezent.

„De la bun început, Partidul Naţional Liberal a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul Sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii şi pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa între a face politica pentru politicieni (de dragul circului şi like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor. Reducerea frecvenţelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a Consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluţia, şi s-ar fi economisit deja zeci de milioane de lei de la bugetul local”, a precizat acesta.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu a prelungit starea de alertă în Sectorul 1, cerută de primarul Clotilde Armand, pentru că „situaţia din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună şi nu se mai impune o asemenea măsură”.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite