Cea mai bogată femeie din Parlamentul României. Cum se întrec în sute de mii de euro, maşini şi case Elena Udrea, Sulfina Barbu şi soţia lui Miron Mitrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină perioadă de criză, femeile de la conducere par să aibă, înainte de toate, cunoştinţe sporite de economie. Nu trebuie decât să te uiţi pe declaraţiile de avere ale acestora să-ţi dai seama că au putut să adune în seifuri cât un român simplu nu ar reuşi în cinci vieţi. Mai multe apartamente, case de vacanţă, bijuterii de mii de euro, opere de artă şi economii substanţiale sunt la loc sigur în conturile femeilor

Elena Udrea rămâne un exemplu de succes în afaceri, dacă ne gândim că în 2010, an de criză, aceasta nu doar că a reuşit să-şi plătească tot creditul de 3,3 milioane de euro, dar a reuşit să-şi şi sporească economiile cu 734.000 de lei şi 70.000 de euro, după ce a vândut două terenuri şi apartamente din blocul construit în strada Chopin din Capitală.

Cu toate acestea, Dorin Cocoş rămâne întreţinătorul familiei, aducând în casă peste 1 milion de lei din dividente la firma Clamari Trading Impex SRL. „Doamna ministru şi-a depus declaraţia de avere la timp, totul se vede foarte clar acolo”, au fost concişi reprezentanţii biroului de presă ai ministrului Turismului şi Dezvoltării Regionale, referitor la averea şefei lor.

Bijuterii de mii de euro

La fel de bine la capitolul avere stau şi Sulfina Barbu care are patru terenuri, trei case şi bijuterii de 15.000 de euro. Şi soţia lui Miron Mitrea, Manuela, deputat PSD, se descurcă bine atunci când vine vorba de economii.

Potrivit declaraţiei de avere din 2010, aceasta deţine două case, una în Capitală şi alta în Germania, trei maşini şi o casetă plină cu bijuterii, la care ar visa orice femeie, în valoare de 166.000 de euro. Nu a ieşit din top nici Oana Niculescu-Mizil care nu şi-a depus declaraţia de venit până pe 15 iunie, dar a cărei avere din 2010 nu e cu nimic mai prejos decât a altor doamne avute din politica românească.

Aceasta deţine un teren în Snagov, două apartamente în Bucureşti, bijuterii şi pietre preţioase de 850.000 de euro şi credite de 1,5 milioane de euro. Mihaela Popa, senatoare PDL are şi ea trei case, trei autoturisme, şase depozite bancare de peste 47.000 de euro, 10.000 de lei şi 1000 de dolari.

Averea le scoate din anonimat

Vin din urmă nume mai puţin cunoscute, cum ar fi deputata PDL Sanda-Maria Ardeleanu care deţine nici mai mult nici mai puţin decât cinci terenuri în Suceava şi Botoşani, trei case în aceleaşi judeţe, două maşini luate în leasing Hyundai Tucson şi Renault Megane, obiecte de artă în valoare de 15.000 de euro, dar şi credite de 100.000 de euro şi 400.000 de lei.

Deputata PNL, Graţiela Leocadia Gavrilescu, a declarat în 2010 nu mai mult nici mai puţin decât şase terenuri, un apartament în Ploieşti şi două case în Bucov şi Ploieşti, obiecte de artă de 5.000 de euro şi acţiuni de 15.760 de lei. A reuşit să economisească sume frumuşele şi Maria Stavrositu de la PDL, care potrivit declaraţiei de avere din 2010 avea conturi de peste 230.000 de lei, plasamente de peste 3,6 milioane de lei, credite de aproximativ 90.000 de lei şi investiţii de peste 180.000 de lei. La toate astea se adaugă un teren, două apartamente, o casă şi trei spaţii comerciale.

Adriana Diana Tuşa de la PNL are  patru terenuri, trei apartamente în Bucureşti şI o casă de vacanţă în Prahova, conduce un Volkswagen Scirocco, are credite de 108.474 de euro şI peste 50.000 de lei şI a împrumutat 45.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite