Caz de înșelăciune halucinant. 37 de persoane au căzut în capcanele unei escroace

0
Publicat:

Femeia, care susținea că este angajata unei instituții de stat, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată că a primit peste 100.000 de lei.

Escroaca ar fi primit 100.000 de lei
Escroaca ar fi primit 100.000 de lei

  Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, agenţi de la Secţia 8 au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că o femeie, susţinând că este angajata unei instituţii şi are influenţă, i-ar fi pretins suma de 3.500 de lei, promiţând că o va angaja în aceeaşi instituţie, transmite Agerpres.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au descoperit că femeia respectivă, în vârstă de 33 de ani, ar fi pretins şi primit, în lunile noiembrie şi decembrie, de la 37 de persoane, sume cuprinse între 2.700 - 40.000 de lei, în cuantum total de 100.000 de lei, promiţând în schimbul banilor că acestea vor fi angajate în cadrul unei instituţii.

De asemenea, s-a stabilit că, pentru a crea o aparenţă oficială, femeia a chemat persoanele vătămate la interviuri pentru a le familiariza cu grilele de examen şi ar fi completat diferite declaraţii şi angajamente pentru viitoarele posturi promise.

Poliţiştii au efectuat joi două percheziţii la domiciliul femeii şi o locaţie pe care aceasta o utiliza drept birou, fiind identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă.

De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.   

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite