Casele de schimb, în pericol pe timp de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie din Bucureşti au verificat zilele acestea dacă agenţiile de schimb valutar sunt asigurate contra jafurilor, adică să aibă sistem de alarmă, buton de panică, geam antiglonţ, sertar de preluare a banilor, seif şi camere de luat vederi.

Poliţiştii spun că aproape toţi patronii caselor de schimb respectă legea şi spaţiile au dotările necesare, dar că lipsa unor condiţii mai bune pentru angajaţi îi face uneori pe aceştia să se expună riscurilor ieşind din încăperea asigurată.

„Cauza principală a jafurilor nu este faptul că nu există dotări pentru protecţie ci faptul că ele nu se află în funcţiune sau angajaţii sunt neglijenţi. Mai există şi aspectul uman. Dacă un angajat nu are condiţii nu poate sta închis 12 ore pe zi într-o cămăruţă“, au mai spus inspectorii.
Ei au adăugat că, mai ales în timpul verii, angajaţii sunt tentaţi să se plimbe mai des sau să lase uşa deschisă pentru că nu au aer condiţionat în casele de schimb valutar. „Din 60 de case câte sunt pe raza noastră, doar 3 au aer condiţionat. Dacă laşi uşa deschisă sau vrei să ieşi să iei aer imediat poţi să devii victimă“, a spus inspectorul Costea Bogdan.

Controalele poliţiştilor vin pe fondul unui jaf care a avut loc miercurea trecută, când un bărbat în vârstă de 30 de ani, de cetăţenie olandeză, a jefuit o casă de schimb valutar de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite