„Cap de Porc", liderul mafioţilor români din Spania, a ajuns vedeta Interpolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Clămparu se află pe lista celor mai căutaţi infractori din Marea Britanie. Infractorul este dat în urmărire internaţională de Poliţia Română pentru că ar fi înfiinţat o reţea de trafic de persoane, forţând 100 de femei să se prostitueze în Spania.

Clămparu a fost inclus pe lista Interpolului împreună cu alţi 26 cei mai căutaţi infractori, fiind bănuit că ar avea legături cu mai multe cluburi şi hoteluri de noapte din Marea Britanie, informează Daily Mail în ediţia de astăzi, citat de Mediafax. Printre persoanele căutate prin Interpol în Marea Britanie se mai află un sud-african, căutat pentru fraudă, un irlandez, căutat pentru crimă, şi un polonez, de asemenea căutat pentru crimă. Publicarea fotografiilor acestora face parte dintr-o amplă operaţiune, desfăşurată sub denumirea Infra-Red.

Grupul condus de Ioan Clămparu, considerat a fi unul din cei mai periculoşi lideri mafioţi, a strâns, din activităţi de crimă organizată, sume totalizând milioane de dolari, bani folosiţi şi pentru a determina stoparea amplei anchete declanşate împotriva grupurilor de crimă organizată, se arăta în rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) - din cadrul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Clămparu este acuzat de iniţiere şi constituire a unui grup criminal organizat în scopul comiterii unor infracţiuni grave - una dintre cele mai grave infracţiuni prevăzute de legislaţia română - şi de proxenetism

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite