Când vor fi rezolvate problemele la sistemul de termoficare din Capitală. Prognoza lui Nicușor Dan

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a venit cu explicații cu privire la situația sistemului de termoficare din București, astfel încât locuitorii să nu mai aibă probleme cu căldura și apa caldă, mai ales în sezonul rece.

foto duș cu apă caldă
Când vor fi rezolvate problemele la sistemul de termoficare din Capitală

Am promis acum, că avem situația financiară stabilă, 70 de km pe an începând cu acesta. În prezent, suntem cam la 230-240 de km din 1.000, iar peste patru ani vom fi la 500 din 1.000. Cei 500 sunt pe conductele cele mai afectate. Vom rezolva 70-80% din avariile care sunt acum”, a explicat Nicușor Dan în cadrul unei emisiuni televizate la DIGI24.

În plus, Nicușor Dan a dat garanții că situația de peste patru ani va fi definitiv mai bună decât cea în prezent.

„Până atunci de la iarnă la iarnă va fi mai bine. Iarna asta o să avem în plus cele 20 de mici centrale pe punctele care sunt cele mai vulnerabile. E vorba de un punct termic care în loc să fie alimentat de la CET-urile mari va funcționa independent printr-o centrală mică”, a mai spus edilul.

Încă de la începutul acestei luni, bucureștenii din cinci sectoare au rămas fără apă caldă, deoarece au început mai multe lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare în mai multe zone din Sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6.

Potrivit unui comunicat al companiei Termoenergetica Bucureşti SA, printre intervenţiile ce se vor realiza se numără cea la reţeaua termică primară - conductă Dn 500mm, în mai multe puncte de pe bulevardul Ion Mihalache din Sectorul 1, unde pentru reparaţii şi modernizări de conducte furnizarea agentului termic primar va fi oprită către 15 puncte termice, aproximativ 140 de blocuri, până vineri, ora 23,00, potrivit Agerpres.

Totodată, se va interveni la reţeaua termică primară - conductă Dn 400mm, în zona bulevardului Expoziţiei din Sectorul 1, unde pentru a se repara conducte furnizarea agentului termic primar va fi oprită către un punct termic, până vineri, ora 23,00.

Se va lucra la reţeaua termică primară - Magistrala Pajura - conducta Dn 400mm din Sectorul 1, pentru reparaţia de conducte furnizarea agentului termic va fi sistată către 14 puncte termice, respectiv 95 blocuri, până vineri, ora 09,00.

O altă intervenţie se va face la reţeaua termică primară - conductă Dn 900mm, în zona şoselei Mihai Bravu din Sectorul 2, unde pentru lucrări de modernizare furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi oprită către două puncte termice, aproximativ 20 de blocuri, de marţi până vineri, ora 23,00.

De asemenea, se va interveni la reţeaua termică primară - conducte cu diametrul cuprins între 200 şi 400 mm, în zona şoselei Pantelimon şi a străzii Bodeşti din Sectorul 2, pentru această lucrare de modernizare furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată către şapte puncte termice - 82 de blocuri, până vineri, ora 23,00.

O altă lucrare se va face la reţeaua termică primară - conductă Dn 600mm, în zona bulevardului Octavian Goga din Sectorul 3, unde pentru reparaţie de conducte furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată către patru puncte termice, 57 blocuri, până vineri, ora 23,00.

Intervenţii vor fi la reţeaua termică primară - conductă Dn 700mm, în zona străzii Cărăruia din Sectorul 4, unde pentru reparaţia de conducte furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată către trei puncte termice, 59 de blocuri, până miercuri, ora 23,00.

Se va interveni şi la reţeaua termică primară aferentă Magistralei Griviţa - conducte cu diametrul de 1000mm, în zona şoselei Orhideelor din Sectorul 6, care impun oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 90 de puncte termice amplasate în Sectorul 1 şi parţial, în Sectorul 6. Oprirea va fi până vineri, ora 23,00, însă, pe măsură ce lucrările sunt finalizate, iar ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Lucrările de modernizare ale acestei magistrale sunt cuprinse în cadrul unui proiect prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi vor fi executate în cursul anului viitor.

O altă lucrare va fi la reţeaua termică primară - conducta Dn1000 mm, în zona bulevardului Timişoara şi a străzii Moineşti din Sectorul 6, unde pentru reparaţie de conducte furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi oprită către şase puncte termice, 87 blocuri, până miercuri, ora 23,00.

Nu în ultimul rând, se va interveni la reţeaua termică primară - conducta Dn 300mm, pe strada Fabricii din Sectorul 6, unde pentru reparaţie de conducte furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată către unsprezece module termice şi unsprezece blocuri, de miercuri până vineri, ora 23,00. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite